Κάνε το όπως οι Γάλλοι: Καρπάτσο Καραβίδας

<div class="ingredients">
<h3 class="field-label">Συστατικά:</h3>
<div class="field field-name-field-recipe-ingredients field-type-text-long field-label-hidden">
<div class="field-items">
<div class="field-item even">
<p>12 ωμές αστακοκαραβίδες μεσαίου μεγέθους<br />6 κ.σ. ελαιόλαδο<br />4 πορτοκάλια<br />2 ματσάκια σπαράγγια<br />1 λεμόνι<br />1 ματσάκι εστραγκόν<br />1 ματσάκι άνιθο<br />αλάτι και πιπέρι</p>
<p> </p>
</div>
</div>
</div>
<div class="ingredients-right"> </div>
</div>
<div class="advertisement_area_1"> </div>
<div class="procedure">
<h3 class="field-label">Οδηγίες:</h3>
<div>
<p>Καθαρίζουμε και κόβουμε οτα δύο τις αστακοκαραβίδες. Τις τοποθετούμε με την πλάτη προς τα κάτω, χαράζουμε την ουρά και τις καθαρίζουμε από το μαύρο έντερο.<br />Συγχρόνως, βράζουμε τα σπαράγγια για 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει.<br />Παίρνουμε ένα κομμάτι διαφανούς μεμβράνης σε σχήμα παραλληλόγραμμο. Αλείφουμε με ένα πινέλο το μισό με ελαιόλαδο. Σε σχήμα αστεριού τοποθετούμε τις αστακοκαραβίδες.<br />Τις σκεπάζουμε με την υπόλοιπη αλάδωτη μεμβράνη. Λειαίνουμε το πακέτο με ένα δυνατό χτύπημα. Τοποθετούμε τις αστακοκαραβίδες στην κατάψυξη για 20 λεπτά.</p>
<p>Στύβουμε τα τέσσερα πορτοκάλια και το λεμόνι. Ανακατεύουμε τους δύο χυμούς. Μειώνουμε τον όγκο του χυμού στα τρία τέταρτα βράζοντας τον για 8 λεπτά.<br />Προσθέτουμε 5 κ.σ. ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο εστραγκόν και μισή κ.σ. μουστάρδα. Τα ανακατεύουμε με το χυμό των εσπεριδοειδών που έχει κρυώσει.<br />Αλατοπιπερώνουμε και κρατάμε τη σάλτσα στην άκρη.<br />Βγάζουμε τις αστακοκαραβίδες από την κατάψυξη, λίγο πριν τις σερβίρουμε. Τις αφήνουμε να ξεπαγώσουν.<br />Ξεκολλάμε τη μεμβράνη και τις σερβίρουμε στα πιάτα. Αν χρειάζεται, τις ξαναβάζουμε στο ψυγείο.<br />Κόβουμε τα βρασμένα σπαράγγια σε κομμάτια 8 εκ. Περιχύνουμε τα πιάτα με την αρωματισμένη με εστραγκόν σάλτσα. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο.<br />Παρουσιάζουμε τα πιάτα με τα σπαράγγια και τον άνηθο. Τα σερβίρουμε κρύα.</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα