«Σημαντική μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Για την επέκταση του του συμβολαίου με τη NOVA μίλησε ο Γιώργος Μποροβήλος μετά από την ολοκλήρωση του Δ.Σ. της Super League. Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής τόνισε πως η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για το ελληνικό ποδόσφαιρο ενώ αναφέρθηκε στα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε και κέρδισε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αλλά και στην πρόταση του Εργοτέλη.
Οι δηλώσεις του:
«Σήμερα ήταν μια πάρα πολύ σημαντική ημέρα για το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αποφασίστηκε η επέκταση της συμφωνίας με τον τηλεοπτικό μας χορηγό, για τα επόμενα δυο χρόνια από τη λήξη της σύμβασης, Αποφασίστηκε οι πρόεδροι των ομάδων να είναι σε μια επιτροπή που θα συζητήσει με τον ΟΠΑΠ, χωρίς να αποκλείεται η συμμετοχή του κάθε προέδρου, για όλα τα θέματα που υπάρχουν, ενώ αποφασίστηκε να αρχίσει το νέο πρωτάθλημα στις 23 Αυγούστου εκτός συγκλονιστικού απροόπτου».
Για την ψηφοφορία για τη NOVA: «Η Ξάνθη διατήρησε επιφυλάξεις μέχρι να ενημερωθεί περαιτέρω κι ο ΠΑΟΚ στην παρούσα φάση θέλει να ενημερωθεί περισσότερο για το ιντερνετικό στοίχημα και για το τίμημα της επέκτασης της σύμβασης».
Για το αν αυτό τον προβληματίζει: «Και στην προηγούμενη επέκταση, ομάδες που ήταν έξω προσχώρησαν στην πορεία. Μιλάμε για μια σύμβαση που ξεκινάει το 2017 και μετά, και μέχρι τότε πολλά μπορούν να γίνουν. Θα δούμε τότε την πολιτική του συνεταιρισμού. Σε δύσκολους καιρούς, αυτό που είναι θετικό είναι πως μπορεί να συνεννοηθεί η Σούπερ Λίγκα και σε στρατηγικά ζητήματα να είμαστε όλοι μαζί».
Για το θέμα του ΟΠΑΠ κι αν υπάρχει ασυμβίβαστο με την ΑΕΚ: «Για το συγκεκριμένο θέμα θα γίνει επιτροπή για να δει αναλυτικά τα ζητήματα και να αποφασίσει το συμβούλιο πως θα τα χειριστεί. Θα επιχειρηθεί συνάντηση με τον ΟΠΑΠ για να συζητηθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν τη νέα μας σύμβαση».
Για τα ασφαλιστικά μέτρα που κέρδισε ο Παναθηναϊκός: «Ήταν κάτι πρωτόγνωρο αυτό το οποίο έγινε. Το να ζητηθεί CD από τα πρακτικά και μάλιστα μετά από μια επεισοδιακή συνεδρίαση. Ο Παναθηναϊκός έκανε τα ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία άλλος δικαστής είχε απορρίψει κι αυτός ο δικαστής τώρα τα δέχθηκε. Εννοείται πως κάθε απόφαση της δικαιοσύνης είναι απόλυτα σεβαστή και θα εκτελεστεί».
Για το γιατί δεν δόθηκαν τα πρακτικά: «Τα πρακτικά δόθηκαν στον Παναθηναϊκό. Η ηχογράφηση δεν είχε ζητηθεί ποτέ και έπρεπε να το φέρω στο συμβούλιο. Επιλέγει η λύση του δικαστηρίου, κάθε ομάδα είναι ελεύθερη να κινηθεί όπως κρίνει».
Για τα προβλήματα εντός του συνεταιρισμού: «Υπάρχουν προβλήματα και δεν θα μπορούσαν να μην υπάρχουν, σε μια κοινωνία που μαστίζεται και κυρίως στα οικονομικά θέματα. Τα θέματα που συζητάμε άπτονται αποκλειστικά στα οικονομικά και σίγουρα θα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Πιστεύω όμως πως είμαστε, και οφείλουμε να είμαστε όλοι μαζί, και θα το καταλάβουν αυτό άπαντες».
Για την πρόταση του Εργοτέλη: «Υπάρχει ήδη προκήρυξη που έχει εκδοθεί και μιλάει για 16 ομάδες του χρόνου. Ο κάθε ένας μπορεί να βάλει ζητήματα. Είμαστε σε ένα δημοκρατικό συμβούλιο και ο καθένας λέει την άποψή του. ΘΑ πρέπει να υπάρξει ομοφωνία για την αλλαγή προκήρυξη και φυσικά η επιβεβαίωση από την ΕΠΟ».

Σχετικά άρθρα