Πρόκριση στα πέναλτι ο Παναθηναϊκός, 10-9 τον ΑΝΟ Γλυφάδας

Συγκλονιστικός ήταν και ο αποψινός προημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στην υδατοσφαίριση, στο Ιλίσιο κολυμβητήριο ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΑΝΟ Γλυφάδας, που κρίθηκε επίσης στη διαδικασία των πέναλτι, με νικητές τους πράσινους με συνολικό σκορ 10-9 (κανονικός αγώνας 6-6, πέναλτι 4-3). Η ομάδα του Κώστα Λούδη απειλήθηκε με αποκλεισμό μέσα στην έδρα της από τους Γλυφαδιώτες, αλλά ήταν τελικά εκείνη που προκρίθηκε στο Φάιναλ Φορ.

Σε ένα ματς που έγινε κεκλεισμένων των θυρών λόγω της τιμωρίας του Παναθηναϊκού από τον αθλητικό δικαστή (που ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί), ο ΑΝΟ Γλυφάδας αιφνιδίασε και κατάφερε να προηγηθεί με 5-2. Στη συνέχεια οι πράσινοι βελτιώθηκαν και όχι μόνο ισοφάρισαν, αλλά πέρασαν και μπροστά με 6-5. Η Γλυφάδα, όμως, έφερε και πάλι το ματς στην ισοπαλία με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Παπαδόπουλου λίγο πριν από τη λήξη (1.30).

Έτσι μοιραία ο αγώνας οδηγήθηκε στα πέναλτι. Εκεί ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού Φίλιππος Καραμπέτσος έπιασε δύο πέναλτι (τα δυο τελευταία) και έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του, καθώς ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι ο Παπαδόγκωνας.

Η σειρά των πέναλτι: Χατζηγούλας 0-1, Κόχειλας Ν. 1-1, Κουλιεράκης 1-2, Σαρτζετάκης 2-2, Παπαδόπουλος 2-3, Χαραλαμπόπουλος απέκρουσε ο Πλατίδης, Αγγελίδης απέκρουσε ο Καραμπέτσος, Θεοδωρόπουλος 3-3, Γιαννόπουλος απέκρουσε ο Καραμπέτσος, Παπαδόγκωνας 4-3.

Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα, πριν από την έναρξη του ματς κατατέθηκε ένσταση από τον Πανναθηναϊκό διότι κατά την άποψη των ανθρώπων του έπρεπε ο αγώνας να γίνει με κόσμο. Στην ένταση που υπήρξε και στις διαμαρτυρίες αποβλήθηκαν με κόκκινη κάρτα ο έφορος του Παναθηναϊκού Σπυρόπουλος στο γ΄ οκτάλεπτο και ο προπονητής των πρασίνων Κώστας Λούδης στο 1.30 πριν από τέλος (στη φάση του πέναλτι με το οποίο ισοφάρισε ο ΑΝΟΓ).

Οκτάλεπτα: 1-1, 1-3, 2-1, 2-1, πέν. 4-3.

Σχετικά άρθρα