Καλαϊτζής: «Μπορούν Φάιναλ Φορ και οι δύο… αιώνιοι»

Και ο Παναθηναϊκός, παρότι θα παίξει κόντρα στην Φενέρμπαχτσε, και ο Ολυμπιακός μπορούν να προκριθούν στο Φάιναλ Φορ της Μαδρίτης σύμφωνα με τον Γιώργο Καλαϊτζή.
Ο παλαίμαχος διεθνής μπασκετμπολίστας των «πρασίνων» και του Άρη σχολίασε στο ΣΠΟΡ FM 94.6, το εγχείρημα του Παναθηναϊκού να ανανεώσει το ρόστερ του, χαρακτήρισε τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς πολύ καλό προπονητή και εξέφρασε την αισιοδοξία του για πρόκριση των δύο «αιωνίων» στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας.
Για τη φετινή πορεία του Παναθηναϊκού σε Ελλάδα και Ευρώπη: «Ξεκίνησε να πηγαίνει όσο καλύτερα γίνεται με τις πολλές προσθήκες που είχε στην αρχή της χρονιάς. Μέχρις στιγμής έχει βάλει τη σφραγίδα του ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Είναι πολύ καλός προπονητής».
Για την παρουσία των νεαρών παικτών: «Οι νεαροί παίκτες έχουν πάρει πολύ περισσότερες εμπειρίες κι έχουν βελτιωθεί πολύ σε σχέση με πέρυσι. Αυτό που δεν έχει καταφέρει είναι να εντάξει περισσότερο 1-2 παιδιά στην ομάδα. Θα ήθελα να δώσει περισσότερο χρόνο στους μικρούς. Όμως, και τα δύο δεν γίνεται. Δεν γίνεται να έχει πολύ υψηλούς στόχους και να παίζουν όλοι οι μικροί. Αυτό εξαρτάται από την ομάδα. Εγώ ίσως να μην ανανέωνα το συμβόλαιο του Μπλουμς ή να έπαιρνα τον Λαουάλ, αλλά να έδινα περισσότερο χρόνο στο Χαραλαμπόπουλο και τον Παπαγιάννη. Έχει έρθει η ώρα να παίξουν και μερικά μικρά παιδιά, καθώς κλείνει σιγά σιγά ο κύκλος του Διαμαντίδη και του Φώτση και πρέπει να ανοίξει κάποιος άλλος. Δεν υπάρχει περίπτωση τα παιδιά που έχει πάρει ο Παναθηναϊκός να μην παίξουν στην Εθνική Ελλάδας, έχουν πολύ ταλέντο. Είναι σε μεταβατικό στάδιο η ομάδα μέχρι να ενταχθούν στην πρώτη ομάδα».
Σχετικά με τις πιθανότητες πρόκρισης του Παναθηναϊκού στο Final Four της Ευρωλίγκας: «Εάν κερδίσει ο Παναθηναϊκός την Άλμπα Βερολίνου θα παίξει με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ νομίζω. Θα έχει πάρα πολλές ιδιαιτερότητες ένα τέτοιο παιχνίδι, με αντίπαλο το Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Μπορεί να κερδίσει εκτός έδρας και να διεκδικήσει την είσοδό του στο FinalFour».
Για την απόδοση των Νίκου Παππά και Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς: «Είναι ευνοημένοι από τα νέα δεδομένα με την ανανέωση της ομάδας, αλλά αξίζουν και οι δύο τον αυξημένο χρόνο συμμετοχής. Ο Γιάνκοβιτς αισθάνεται πιο ελεύθερος, καθώς μόνο ο Χαραλαμπόπουλος παίζει στη θέση του σμολ φόργουορντ. Είναι πολύ χρήσιμος στην ομάδα και δείχνει πως είναι παίκτης επιπέδου Ευρωλίγκας. Ο Παππάς ξέρουμε πως είναι καταπληκτικός παίκτης, αλλά χρειαζόταν χρόνος μέχρι να βάλει σε τάξη το παιχνίδι του. Είχε συνηθίσει να παίζει σε ομάδες που τον είχαν ανάγκη να παίρνει πολλές προσπάθειες, αλλά πλέον προσαρμόζεται στα δεδομένα του Παναθηναϊκού».
Σχετικά με το εάν μπορεί να προκριθεί στο Final Four της Μαδρίτης ο Ολυμπιακός: «Το απέδειξε στο γήπεδο. Είναι πολύ γεμάτη ομάδα κι έχει παίκτες που παίζουν καιρό μαζί. Η έλευση του Σφαιρόπουλου έδωσε στους παίκτες διαφορετικό κίνητρο για να παίξουν. Σίγουρα, έχει την ικανότητα να επιστρέψει στο Final Four».
Για τις ομάδες που θεωρεί φαβορί, για να κατακτήσουν τη φετινή Ευρωλίγκα: «Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν υστερεί πουθενά και είναι το φαβορί της διοργάνωσης, κατά τη γνώμη μου. Είναι πολύ ιδιαίτερη ομάδα. Στηρίζεται στον Τεόντοσιτς που είναι σε εξαιρετική κατάσταση φέτος, πολύ πιο ήρεμος. Έχει την ικανότητα να σημειώσει σε ένα παιχνίδι 25 πόντους και να μοιράσει 15 ασίστ και να βάλει την ομάδα στις πλάτες του».
Για τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ δείχνει πως όσο περνάει ο καιρός τόσο προσαρμόζεται στα δεδομένα του Ομπράντοβιτς. Πέρυσι λέγαμε πως δεν είναι ομάδα του Ομπράντοβιτς αυτή, φέτος είναι καλύτερη και πιστεύω πως μέχρι του χρόνου θα τα έχει καταφέρει».

Σχετικά άρθρα