Σαμαράς: "«Ναι» σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας"

2 Απριλίου 2015

Την ώρα που ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αγωνίζεται να εξασφαλίσει οικονομική βοήθεια, προκειμένου η χώρα να παραμείνει στην ευρωζώνη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέει πως είναι ανοικτός στο να προσφέρει μια πολιτική διάσωση, σύμφωνα με το Bloomberg.
 
Ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο, άφησε να εννοηθεί ότι είναι πρόθυμος να συμμετάσχει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας εάν οι υποχωρήσεις που θα απαιτηθούν για να εξασφαλιστούν έκτακτα δάνεια, δημιουργήσουν ρήγμα στον κυβερνητικό συνασπισμό.

«Αν το σχέδιο είναι να κρατηθεί η Ελλάδα στην ευρωζώνη, θα παράσχουμε στήριξη», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ στη συνέντευξή του και πρόσθεσε: «Η έξοδος θα σηματοδοτούσε μια απόλυτη καταστροφή».

Αν και ο κ. Σαμαράς αμφισβήτησε την προσήλωση του κ. Τσίπρα στη διατήρηση της χώρας στο ευρώ, σημείωσε πως είναι ο μόνος οικονομικός δρόμος για την Ελλάδα.

«Για την ευρωζώνη, η επίπτωση από την αποχώρηση της Ελλάδας δεν θα είναι σήμερα τόσο μεγάλη όσο θα ήταν πριν από τέσσερα χρόνια», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός. 

«Όμως θα εξακολουθήσει να είναι τεράστια, και θα είναι μια πολιτική καταστροφή», είπε ο ίδιος.

«Η αγορά ασφυκτιά από την αβεβαιότητα», τόνισε, ενώ συμβούλεψε τον κ. Τσίπρα να «σταματήσει τους θεατρινισμούς, γιατί ο λογαριασμός αυξάνεται».http://www.real.gr/


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...