Ανάμεικτη σαλάτα με φασολάκια, ντοματίνια & βινεγκρέτ μέλι-μουστάρδα

2 Απριλίου 2015

ΥΛΙΚΑ

  • Για τη σαλάτα
    • 350 γρ. μείγμα σαλατικών (λόλα κόκκινη, λόλα πράσινη, αντίδι τρυφερό, γαλλική σαλάτα)
    • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα σε τέταρτα
    • 50 γρ. φασολάκια βρασμένα (από παντζάρι)
    • 50 γρ. καρότο, κομμένο ζουλιεν
    • 30 γρ. ραπανάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες
    • 90 γρ. φινόκιο, μαριναρισμένο
    • 60 γρ. βινεγκρέτ μέλι-μουστάρδα
    • ξύσμα από μισό λεμόνι
    • αλάτι
  • Για τη βινεγκρέτ μέλι-μουστάρδα
    • 100 γρ. ηλιέλαιο
    • 180 γρ. ελαιόλαδο
    • 60 γρ. ξίδι λευκό, μπαλσάμικο
    • 20 γρ. μουστάρδα ντιζόν
    • 30 γρ. μουστάρδα με κόκκους
    • 50 γρ. μέλι
    • 50 γρ. νερό
    • αλάτι
  • Για το μαριναρισμένο φινόκιο
    • 100 γρ. φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες στο μαντολίνο
    • 30 γρ. βινεγκρέτ λεμόνι
    • αλάτι

     

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σαλάτα

Τοποθετούμε το μίγμα σαλατικών σ' ένα μπολ, αλατίζουμε και προσθέτουμε 50 γρ. βινεγκρέτ, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά.

Σ' ένα δεύτερο μπολ, τοποθετούμε τα λαχανικά, αλατίζουμε και προσθέτουμε την υπόλοιπη βινεγκρέτ.

Αναμιγνύουμε τα σαλατικά με τα λαχανικά όσο πιο ανάλαφρα γίνεται και σερβίρουμε.

Για τη βινεγκρέτ μέλι-μουστάρδα

Τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και το νερό, στον κάδο του μπλέντερ.  Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ αραιώνουμε με νερό.

Για το μαριναρισμένο φινόκιο

Τοποθετούμε το κομμένο φινόκιο σ' ένα σκεύος ή σε μια σακούλα μαζί με τη βινεγκρέτ και το αλάτι. Μαρινάρουμε για 2 ώρες.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ