Ανάμεικτη σαλάτα με φασολάκια, ντοματίνια & βινεγκρέτ μέλι-μουστάρδα

<h4>ΥΛΙΚΑ</h4>
<ul class="resizable">
<li>
<div class="list_title">Για τη σαλάτα</div>
<div class="list_content">
<ul>
<li>350 γρ. μείγμα σαλατικών (λόλα κόκκινη, λόλα πράσινη, αντίδι τρυφερό, γαλλική σαλάτα)</li>
<li>100 γρ. ντοματίνια, κομμένα σε τέταρτα</li>
<li>50 γρ. φασολάκια βρασμένα (από παντζάρι)</li>
<li>50 γρ. καρότο, κομμένο ζουλιεν</li>
<li>30 γρ. ραπανάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες</li>
<li>90 γρ. φινόκιο, μαριναρισμένο</li>
<li>60 γρ. βινεγκρέτ μέλι-μουστάρδα</li>
<li>ξύσμα από μισό λεμόνι</li>
<li>αλάτι</li>
</ul>
</div>
</li>
<li>
<div class="list_title">Για τη βινεγκρέτ μέλι-μουστάρδα</div>
<div class="list_content">
<ul>
<li>100 γρ. ηλιέλαιο</li>
<li>180 γρ. ελαιόλαδο</li>
<li>60 γρ. ξίδι λευκό, μπαλσάμικο</li>
<li>20 γρ. μουστάρδα ντιζόν</li>
<li>30 γρ. μουστάρδα με κόκκους</li>
<li>50 γρ. μέλι</li>
<li>50 γρ. νερό</li>
<li>αλάτι</li>
</ul>
</div>
</li>
<li>
<div class="list_title">Για το μαριναρισμένο φινόκιο</div>
<div class="list_content">
<ul>
<li>100 γρ. φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες στο μαντολίνο</li>
<li>30 γρ. βινεγκρέτ λεμόνι</li>
<li>αλάτι</li>
</ul>
<p> </p>
</div>
</li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<h4>ΕΚΤΕΛΕΣΗ</h4>
<p><strong>Για τη σαλάτα</strong></p>
<p>Τοποθετούμε το μίγμα σαλατικών σ' ένα μπολ, αλατίζουμε και προσθέτουμε 50 γρ. βινεγκρέτ, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά.</p>
<p>Σ' ένα δεύτερο μπολ, τοποθετούμε τα λαχανικά, αλατίζουμε και προσθέτουμε την υπόλοιπη βινεγκρέτ.</p>
<p>Αναμιγνύουμε τα σαλατικά με τα λαχανικά όσο πιο ανάλαφρα γίνεται και σερβίρουμε.</p>
<p><strong>Για τη βινεγκρέτ μέλι-μουστάρδα</strong></p>
<p>Τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και το νερό, στον κάδο του μπλέντερ.  Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ αραιώνουμε με νερό.</p>
<p><strong>Για το μαριναρισμένο φινόκιο</strong></p>
<p>Τοποθετούμε το κομμένο φινόκιο σ' ένα σκεύος ή σε μια σακούλα μαζί με τη βινεγκρέτ και το αλάτι. Μαρινάρουμε για 2 ώρες.</p>

Σχετικά άρθρα