Υγιεινά τσιπς γλυκοπατάτας στο φούρνο για τις λιγούρες

3 Απριλίου 2015

Υλικά για 3 μερίδες

4 γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές ροδέλες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι, μαύρο πιπέρι, σκόρδο σε σκόνη, πάπρικα, ρίγανη

Καλύπτεις μια λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Βάζεις τις γλυκοπατάτες σε ένα μπολ, περιχύνεις με το λάδι  και τις ανακατεύεις να πάει παντού. Προσθέτεις αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και σκόρδο σε σκόνη κατά βούληση.

Τις απλώνεις στο ταψί έτσι ώστε να μην είναι η μία πάνω στην άλλη και ψήνεις στον αέρα στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να μαλακώσουν και να «αρπάξουν» στις άκρες. Αφήνεις πέντε λεπτά να κρυώσουν πριν σερβίρεις και, αν  θέλεις, πασπαλίζεις με ρίγανη.

Κάθε μερίδα έχει περίπου 250 θερμίδες .



http://www.shape.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ