Υγιεινά τσιπς γλυκοπατάτας στο φούρνο για τις λιγούρες

8 Νοεμβρίου 2017

Υλικά για 3 μερίδες

4 γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές ροδέλες

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Αλάτι, μαύρο πιπέρι, σκόρδο σε σκόνη, πάπρικα, ρίγανη

Καλύπτουμε μια λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.

Βάζουμε τις γλυκοπατάτες σε ένα μπολ, περιχύνουμε με το λάδι  και τις ανακατεύουμε να πάει παντού. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και σκόρδο σε σκόνη κατά βούληση.

Τις απλώνουμε στο ταψί έτσι ώστε να μην είναι η μία πάνω στην άλλη και ψήνουμε στον αέρα στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να μαλακώσουν και να «αρπάξουν» στις άκρες.

Αφήνου πέντε λεπτά να κρυώσουν πριν τις σερβίρουμε και, αν θέλουμε, πασπαλίζεις με ρίγανη.

Κάθε μερίδα έχει περίπου 250 θερμίδες.



πηγή: www.shape.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ