Πάλεψε και έδειξε ότι μπορεί με Μπαρτσελόνα!

Ο Ολυμπιακός πάλεψε… ηρωικά, αλλά έχασε στις λεπτομέρειες στην Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ (76-70) και «αποχαιρέτισε» το πλεονέκτημα της έδρας, με την αίσθηση, όμως, ότι μπορεί να τα καταφέρει απέναντι στην Μπαρτσελόνα που θα αντιμετωπίσει στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας με μειονέκτημα έδρας, εκτός συνταρακτικού απρόοπτου, δηλαδή ήττα της Ρεάλ από την Ζαλγκίρις στην Μαδρίτη.

Ο Ολυμπιακός δεν άρχισε καλά τον αγώνα. Είχε πρόβλημα στην άμυνα κοντά στο καλάθι και στην επίθεση δεν μπορούσε να βρει ρυθμό λόγω της δυναμικής και ενεργητικής άμυνας της ΤΣΣΚΑ. Με 6 πόντους του Σάσα Καούν και 6 με ένα τρίποντο του Μίλος Τεόντοσιτς, η ρωσική ομάδα προηγήθηκε με διψήφια διαφορά (21-10) 3’ και 14’’ πριν την λήξη της πρώτης περιόδου.

Οι «ερυθρόλευκοι» με την είσοδο στο παρκέ των Όλιβερ Λαφαγιέτ, Κώστα Σλούκα και Οθέλο Χάντερ βελτιώθηκαν και στις δύο πλευρές του γηπέδου και ιδιαίτερα στον αμυντικό τομέα. Ανάγκασαν την ΤΣΣΚΑ να μην πετύχει πόντο για 7’ και 30’’ και με πέντε σερί πόντους (καλάθι και τρίποντο στο τρανζίσιον) του Ιωάννη Παπαπέτρου, προσπέρασαν με 22-21 πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του δεύτερου δεκάλεπτου.

Ο Ολυμπιακός στο διάστημα που είχε… εξαφανίσει επιθετικά την ρωσική ομάδα έχασε πολλές ευκαιρίες να διευρύνει το προβάδισμα του και η ΤΣΣΚΑ με πρωταγωνιστές τους Άαρον Τζάκσον και τον Καούν και σερί 10-0 μετέτρεψε το 28-26 υπέρ των «ερυθρολεύκων» του 16’ σε 36-28 με 2’ και 11’’ να απομένουν για το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Με πέντε πόντους του Ντάνστον ο Ολυμπιακός περιόρισε την διαφορά με την οποία ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο στους 5 (39-34), παρότι οι γηπεδούχοι είχαν 7 παραπάνω επιθετικά ριμπάουντ και οι «ερυθρόλευκοι» 4 παραπάνω λάθη.

Ο Ολυμπιακός άρχισε το δεύτερο ημίχρονο το ίδιο άσχημα με την αναμέτρηση και η ΤΣΣΚΑ με τρίποντο του Ντε Κολό και καλάθι του Καούν ξέφυγε με 10 (44-34) 7’ και 44’’ πριν την λήξη της τρίτης περιόδου και με 13 (49-36) με 5’ και 13’’ να απομένουν για το τέλος του δεκάλεπτου με τρίποντο του Αντρέι Βοροντσέβιτς και καλάθι του Ντε Κολό. Με δύο βολές του Κιριλένκο η ρωσική ομάδα προηγήθηκε με 12 (51-39) 4’ και 37’’ πριν την λήξη της περιόδου, αλλά μέχρι το τέλος του δεκάλεπτου οι «ερυθρόλευκοι» δεν δέχθηκαν πόντο και με σερί 10-0 με πέντε πόντους και ένα τρίποντο του Σλούκα και τρίποντο του Λαφαγιέτ τελείωσαν το τρίτο δεκάλεπτο σε… απόσταση αναπνοής από την ΤΣΣΚΑ (51-49).

Οι γηπεδούχοι σκόραραν ξανά μετά από σχεδόν 6’ και 30’’ με δύο βολές του Ουίμς (53-49) λίγο πριν το 32’, αλλά με γκολ φάουλ του Τεόντοσιτς και καλάθι του Καούν από επιθετικό ριμπάουντ ξέφυγαν με 7 (58-51) λίγο μετά το 33’. Ο Ολυμπιακός με δύο τρίποντα του Λοτζέσκι μείωσε στους 3 (60-57) με 5’ και 50’’ να απομένουν για το τέλος του αγώνα. 

Σε λίγο περισσότερα

Σχετικά άρθρα