Βαρύ το κλίμα στα «πράσινα» αποδυτήρια

Κι όμως το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα Τρίπολης άρχισε ιδανικά για τους Πράσινους. Γκολ μόλις στο 6’ με τον Μάρκους Μπεργκ και η ψυχολογία στα ύψη έπειτα από τρεις δύσκολες εβδομάδες καθώς είχαν προηγηθεί οι ήττες από τον Ατρόμητο και τη Βέροια. Αντί όμως να συμβεί αυτό, οι Πράσινοι φάνηκε να αδειάζουν πλήρως και να χάνουν κάθε διάθεση για να παίξουν το ποδόσφαιρο που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να αποδώσουν.

Κι όταν πάλι ο Παναθηναϊκός σκόραρε σε ιδανικό σημείο (δευτερόλεπτα προτού λήξει το ημίχρονο) πετυχαίνοντας το 2-0 κόντρα στη ροή του αγώνα καθώς ο Αστέρας πίεζε, προφανώς άπαντες στο Τριφύλλι θεώρησαν ότι οι καλές ημέρες επέστρεψαν έστω και στο ρελαντί.

Το β’ ημίχρονο ωστόσο ήταν καταστροφικό όχι μόνο διότι ο Αστέρας ισοφάρισε (2-2) μέσα σε ένα τετράλεπτο αλλά διότι διέλυσε τον Παναθηναϊκό, ο οποίος εν τέλει μπορεί να νιώθει ικανοποιημένος που απέφυγε την ήττα. Εκείνο που επιβεβαιώθηκε πάντως είναι ότι οι Πράσινοι διανύουν περίοδο αγωνιστικής και ψυχολογικής κρίσης.

Στα αποδυτήρια της Λεωφόρου μετά το τέλος του αγώνα το κλίμα ήταν ιδιαίτερα βαρύ αφού άπαντες συναισθάνονται ότι το… τρένο εκτροχιάστηκε. Μόλις μερικές εβδομάδες μετά τις επικρατήσεις στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, οι Πράσινοι κατέρρευσαν πρωτίστως ψυχολογικά και εν συνεχεία αγωνιστικά, αφού η αφαίρεση βαθμών για όσα έγιναν στο ματς με τους Ερυθρόλευκους τους αποσυντόνισε πλήρως.

Από την ισοβαθμία με τον αιώνιο αντίπαλο βρέθηκαν στο μείον οχτώ το οποίο μπορεί να γίνει και μείον 14, ενώ και ο ΠΑΟΚ μπορεί να πλησιάσει μόλις στους δύο βαθμούς κάτι που θα αλλάξει τις ισορροπίες και τα δεδομένα στη βαθμολογία των πλέι οφ.

Αυτό που ζητείται από εδώ και πέρα στο Τριφύλλι είναι ψυχραιμία, καθαρό μυαλό και εξεύρεση κίνητρου. Επί της ουσίας οι Πράσινοι αναζητούν ένα restart στα παιχνίδια που απομένουν για τη λήξη της κανονικής περιόδου προκειμένου, όταν αρχίσουν τα πλέι οφ, να έχουν βρει και τον απαιτούμενο αγωνιστικό ρυθμό, τον οποίο και πάλι θα χάσουν αφού μεσολαβεί η διακοπή για το Πάσχα.

Σχετικά άρθρα