Το κίνημα κατά των διοδίων επιστρέφει

5 Απριλίου 2015

ο Κίνημα Κατά των Διοδίων επιστρέφει με δυναμικές παρεμβάσεις. Επιτροπές Αγώνα από όλη τη χώρα προχωρούν σε δράσεις για το πανελλαδικό άνοιγμα όλων των διοδίων σήμερα (Κυριακή 5 Απριλίου) και την Κυριακή 19 Απριλίου, απόφαση που ελήφθη στη διάρκεια πρόσφατης πανελλαδικής συνάντησης των Επιτροπών στη Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής.

Η συνάντηση-ημερίδα διοργανώθηκε με αφορμή την αλλαγή του πολιτικού τοπίου στη χώρα αλλά και τις «πρωτοφανείς διώξεις των εταιρειών, μέσω εξοντωτικών προστίμων, διαταγών πληρωμής, αγωγών και ποινικών διώξεων εναντίον εκατοντάδων πολιτών», όπως σημειώνουν μέλη του κινήματος. Εφόσον πλήθος πολιτικών που στήριζαν τον δίκαιο αγώνα των επιτροπών βρίσκονται σήμερα στην κυβέρνηση, το κίνημα κατά των διοδίων επαναφέρει το αίτημά του για άμεση λήψη μέτρων, όπως:

•Απόσυρση Αστυνομίας από σταθμούς διοδίων

•Κατάργηση νομοθετικών ρυθμίσεων Ρέππα–Βορίδη

•Αμνήστευση ποινικών αδικημάτων και αστικών υποχρεώσεων για αγώνες ενάντια στα διόδια

•Κατάργηση του εικοσαπλάσιου στις ποινές

•Κανένας νέος σταθμός διοδίων. Αμεση διακοπή εργασιών σε υπό κατασκευή σταθμούς και μη λειτουργία τους

•Αμεσο πέρασμα της Αττικής Οδού στο Δημόσιο

•Διακοπή των διαδικασιών παραχώρησης της Εγνατίας Οδού.

«Οι δρόμοι είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό», θυμίζουν οι επιτροπές, ζητώντας δρόμους ελεύθερους για όλους, χωρίς διόδια, και καλώντας στον αγώνα για ριζική ανατροπή της σημερινής κατάστασης, με καταγγελία των συμβάσεων παραχώρησης και έλεγχο και διαχείριση των αυτοκινητοδρόμων από δημόσιο φορέα.

Στην ημερίδα, οι συμβάσεις παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων και τα εξωφρενικά διόδια χαρακτηρίστηκαν «σκάνδαλο με ορίζοντα το 2041 για προσθήκη νέων σταθμών διοδίων, στο οποίο έχουν συμπράξει το πολιτικό σύστημα που είναι πλέον σε διαθεσιμότητα, οι τραπεζίτες και οι ολιγάρχες», όπως τόνισε ο πολιτικός μηχανικός Χρήστος Παναγής.

efsyn.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Elizabeth Gilber
Η Σκέψη της ημέρας
Elizabeth Gilber
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...