Η απάντηση της συζύγου του Βαρουφάκη για την ενοικίαση του σπιτιού της (δείτε επιστολή)

5 Απριλίου 2015

Εξηγήσεις για την υπόθεση με την ενοικίαση του σπιτιού της δίνει με επιστολή της η σύζυγος του Γιάννη Βαρουφάκη, Δανάη Στράτου.

Όπως είχε αναφέρε σε δημοσίευμά κυριακάτικη εφημερίδα πριν από μία εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της απουσίας του ζεύγους στο εξωτερικό, το σπίτι της Δανάης Στράτου στην Αίγινα ενοικιάστηκε μέσω διαδικτύου (μία μόνο φορά όπως αποδεικνύεται)  σε τουρίστες έναντι αντιτίμου το 2014. Αυτό έγινε χωρίς το Ειδικό Σήμα του ΕΟΤ.

H σύζυγος του υπουργού Οικονομικών αναφέρει σε επιστολη της στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα: 

«Τα τελευταία δύο χρόνια έλειπα στην Αμερική. Το σπίτι στην Αίγινα μού ανήκει. Χτίστηκε πριν 15 χρόνια σε οικόπεδο που μου παραχωρήθηκε από τους γονείς μου. Το σπίτι στην Αθήνα (περιοχή Μακρυγιάννη), στο οποίο διαμέναμε μέχρι πρόσφατα, ανήκει στη μητέρα μου. Νοίκιασα το σπίτι στην Αίγινα μία φορά, για μόνο δέκα μέρες, το καλοκαίρι του 2014 μέσω της γνωστής ιστοσελίδας AirBnB. (καμία ενοικίαση δεν προέκυψε από άλλες ιστοσελίδες στις οποίες εμφανίστηκε το σπίτι.) Προφανώς τα έσοδα από αυτή την ενοικίαση θα δηλωθούν στη φορολογική μου δήλωση το 2015. Σχετικά με το σήμα του ΕΟΤ αγνοούσα την ύπαρξή του και ως προς αυτό θα κάνω κάθε νόμιμη ενέργεια. Τέλος, να επισημάνω ότι σύζυγός μου ποτέ δεν μίλησε σε δημοσιογράφο για αυτά τα ζητήματα, ούτε και εξουσιοδότησε κανέναν να μιλήσει γι' αυτά ».

koutipandoras.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ