Μασουακού: «Αναγνώρισε την αξία μου ο Ολυμπιακός»

Σε συνέντευξη που έδωσε στη Γαλλία ο Αρτούρ Μασουακού μίλησε με θερμά λόγια για τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό και την ευκαιρία που έχει πάρει στην Ελλάδα ώστε να αναδειχτεί η αξία του.
Ο Γάλλος αμυντικός μίλησε:
Για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό: «Άλλαξε η ζωή μου. Εδώ όλα πάνε καλά και το περιβάλλον είναι φανταστικά. Στη Βαλενσιέν μου φέρθηκαν άσχημα. Δεν αναγνώρισαν την πραγματική μου αξία. Μου πρότειναν να ανανεώσω για ένα συμβόλαιο και δεν με εμπιστεύτηκαν, δίνοντας προτεραιότητα σε άλλους. Ζούσα σε ένα μικρό διαμέρισμα, ζήτησα να αλλάξω αλλά μάταια. Δεν κρατώ κακία, αλλά χαίρομαι πολύ που έφυγα. Ο Ολυμπιακός αναγνώρισε την αξία μου, κάτι που δεν έγινε στη Βαλενσιέν».
Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Κανένα ματς δεν είναι εύκολο. Όλες οι ομάδες θέλουν να τα πάνε καλά απέναντί μας. Το πρωτάθλημα δεν είναι τόσο γρήγορο όσο στη Γαλλία και δεν παίζεται τόσο τεχνικό ποδόσφαιρο, κυρίως λόγω των κακών αγωνιστικών χώρων, αλλά είναι ένα πολύ δυναμικό πρωτάθλημα. Για ενάμιση μήνα παίζαμε κάθε τρεις μέρες».
Για την υπόθεση «τίτλος»: «Φέτος το πρωτάθλημα είναι πιο δύσκολο, αλλά αν είμαστε σοβαροί μέχρι το τέλος θα το πάρουμε. Είναι ο μόνος τρόπος για να παίξεις απευθείας στους ομίλους του Champions League».
Για τη διαιτησία στην Ελλάδα: «Νιώθεις πως οι μεγάλες ομάδες έχουν ένα μικρό προβάδισμα».
Για το ρόστερ του Ολυμπιακού: «Παίζουμε συνήθως 4-4-2. Η ομάδα έχει πολλές εθνικότητες. Μιλάμε κυρίως αγγλικά στα αποδυτήρια».
Για την πορεία στην Ευρώπη: «Είχα την πρώτη μου εμπειρία από το Champions League. Φτάσαμε κοντά στην πρόκριση και κάναμε καλή πορεία αντιμετωπίζοντας δυνατές ομάδες. Στο Europa League παίξαμε άσχημα στο πρώτο ματς απέναντι στη Ντνίπρο και μετά ήταν αργά για να ανατρέψουμε την κατάσταση».
Για την προσωπική του παρουσία: «Έπαιξα σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια. Είχα περισσότερη ελευθερία κινήσεων επί Μίτσελ, γιατί του άρεσε να ανεβαίνουν ψηλά τα μπακ. Στη συνέχεια έπρεπε να είμαι πιο αμυντικογενής, κάτι που με δυσαρεστούσε στην αρχή. Πλέον παίζω πιο προσεκτικά, αφού οι οδηγίες για την τακτική είναι αυστηρές. Πρώτο μας μέλημα είναι να είμαστε ασφαλείς στην άμυνα».
Για την εξέλιξή του: «Είναι η πρώτη μου γεμάτη σεζόν και έχω εξελιχθεί. Παίζω καλύτερα κι έχω καλύτερο ρυθμό. Πριν δεν είχα σταθερές συμμετοχές, αλλά τώρα παίζω πολύ τακτικά. Δίνω τον καλύτερο εαυτό μου και νιώθω καλά. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα που μπορεί να μου προσφέρει τη δυνατότητα να παίξω σε υψηλό επίπεδο και στο Champions League».

Σχετικά άρθρα