Ο Άλιμος δεν είναι κριτήριο για τον Κρισάντους

Ο Μακόλεϊ Κρισάντους βρήκε δίχτυα για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, έφτασε τρία γκολ στο πρωτάθλημα και ξαφνικά ξεκίνησε η άνευ λόγου αποθέωσή του, επειδή κατάφερε να… σκοράρει. Δηλαδή να κάνει αυτό για το οποίο αποκτήθηκε.

Καταρχήν είναι θετικό το ότι ο Νιγηριανός επιθετικός κατάφερε να βρει δίχτυα. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας, ακόμα και αν σκόραρε σχεδόν σε κενή εστία στο πρώτο του τέρμα και στο δεύτερο ήταν ολομόναχος. Στο πρώτο γκολ παρακολουθεί σωστά την εξέλιξη της φάσης και στο δεύτερο απελευθερώνεται από το μαρκάρισμα και εκτελεί εξαιρετικά.

Τον κάθε φορ άλλωστε τον χαρακτηρίζουν τα γκολ που βάζει και αν βρει τη φόρμα του, μπορεί να χαρίσει πολύτιμα “τρίποντα”. Για παράδειγμα ο Αραβίδης φέτος άργησε να αποκτήσει “ερωτική” επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα, αλλά όταν πήρε… φόρα δε σταματούσε με τίποτα.

Ο Κρισάντους στις φάσεις που σκόραρε έδειξε πως έχει καλό timing και παίρνει καλές θέσεις μέσα στην περιοχή. Κάτι που δεν είχε κάνει σε κανένα από τα προηγούμενα παιχνίδια του, όπου βολόδερνε πολλές φορές έξω από το χώρο δράσης του.

Έχασε βέβαια ένα ακόμα από αυτά που λέγονται άχαστα, αλλά το ίδιο έχουν πάθει και άλλοι επιθετικοί μεγαλύτερου βεληνεκούς από τον 25χρονο φορ της ΑΕΚ. Όπως για παράδειγμα ο Φερνάντο Τόρες, όταν αγωνιζόταν στην Τσέλσι σε ένα ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο “Ολντ Τράφορντ”.

Ο “Μάκης” των αποδυτηρίων των Σπάτων χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλειά. Δείχνει πως έχει κάποια χαρακτηριστικά, αλλά τα παιχνίδια με την Καλλιθέα και τον Άλιμο, δε γίνεται να αποτελούν κριτήριο. Άλλωστε πρόκειται για τις ομάδες με την πέμπτη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος.

Για τον Κρισάντους που βρίσκεται εδώ και δύο μήνες στο ρόστερ του δικεφάλου και έχει κάνει 9 εμφανίσεις το κριτήριο για το μέλλον του θα είναι τα παιχνίδια των play off. Εκεί που λόγω της απουσίας του Μάνταλου, δεν αποκλείεται ο Δέλλας να τον κρατήσει στην κορυφή, να μεταφέρει σε θέση έξω αριστερά τον Αραβίδη και να χρησιμοποιήσει τον Μπαρμπόσα ως δεκάρι.

Σε αυτά τα ματς ο “Μάκης” θα αντιμετωπίσει πολύ πιο σοβαρές άμυνες και θα κληθεί να αποδείξει ότι η επένδυση που έκανε πάνω του η ΑΕΚ άξιζε και με το παραπάνω. Έτσι θα επιβεβαιώσει και το ότι το πέρασμά του από την Τουρκία ήταν αυτό που τον έφερε τόσο πίσω σε αγωνιστική κατάσταση που χρειάστηκε περισσότερο από δύο μήνες για να προσαρμοστεί στην ελληνική πραγματικότητα και να βρει τα πατήματά του στο γήπεδο.

ΥΓ: Για την αήττητη πορεία της ΑΕΚ και την κατάκτηση της πρώτης θέσης με 22 βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Παναχαϊκή στο πρωτάθλημα (που έγιναν 19 λόγω της τιμωρίας για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό), δε χρειάζεται να πούμε πολλά.

Φυσικά και όλα τα credit πάνε στους παίκτες (καταρχήν) και στην τεχνική ηγεσία. Αυτοί μέσα στον αγωνιστικό χώρο έκαναν να φανεί σχετικά εύκολο το πέρασμα από τα αλώνια. Η ταλαιπωρία βρίσκεται στο παρά… δέκα της ολοκλήρωσής της. Και όλοι πλέον ζούνε και αναπνέουν για την επόμενη μέρα. Την επιστροφή στα “σαλόνια” και την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή της “Αγιά Σοφιάς”.

Σχετικά άρθρα