Τον …ξεΠΑΣτρεψε!

Με την επιτυχημένη τακτική των αντεπιθέσεων που έχει ακολουθήσει σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια ο ΠΑΣ νίκησε τον Ολυμπιακό με 3-1 και απέδειξε γιατί θεωρείται κακός δαίμονας των Πειραιωτών.
Με την τακτική των αντεπιθέσεων “χτύπησε” ο ΠΑΣ και πήρε πανάξια νίκη απένανντι στον Ολυμπιακό ή για να ακριβολογούμε ΚΑΙ τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Πετράκη παραμένει αήττητη εναντίον των ομάδων που απαρτίζουν την πρώτη 5άδα της βαθμολογίας! Στο ματς με τον Ολυμπιακό χρείαστηκαν και την τύχη (έχασαν πολλές ευκαιρίες οι Πειραιώτες) για να πανηγυρίσουν οι Γιαννιώτες άλλη μία μεγάλη νίκη. 
Α’ Ημίχρονο: Την κατοχή της μπάλας πήρε ο Ολυμπιακός από την αρχή, ενώ οι γηπεδούχοι έμειναν πιστοί στην προσφιλή τους τακτική να περιμένουν τον αντιπάλουν και να προσπαθούν να χτυπήσουν στην κοντρα. Οι ερυθρόελυκοι άσκησαν στα πρώτα λεπτά πίεση στα καρέ του Βελίδη και βρήκαν κάποιες ευκαιρίες. Στο 7′ ο Ντυομίνκγες δεν βρήκε γεμάτα την μπάλα μετά το γύρισμα του Ντοσεβί, ενώ στο 24′ ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ έδιωξε με τις άκρες των δαχτύλων του σε κόρνερ το διαγώνιο σουτ του Αργεντινού. Είχε μεσολαβήσει η κεφαλιά του Τσάβες και η απογείωση του Ρομπέρτο για την πρώτη μεγάλη επέμβαση του αγώνα στο 11′. Ο ΠΑΣ περίμενε τον Ολυμπιακό και δικαιώθηκε στο 32′ στην πρώτη αξιόλογη φάση που κατάφερε να δημιουργήσει. Στην προκειμένη περίπτωση το λάθος του Μιλιβόγιεβιτς τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έβγαινε από την άμυνα του. Ο ΑΚόστα πήρε την μπάλα και έδωσε κάθετα για τον ϊλιτς, ο οποίος με άψογο πλασέ νίκησε τον Ρομπέρτο.
Στον Ολυμπιακό έλειπε η αποτελεσματικότητα και ο ΠΑΣ τον τιμωρούσε. Αυτό έγινε στο επόμενο ζυγάρι φάσεων. Το λάθος του Μιχαήλ έδωσε την ευκιαρία στον Φορτούνη να ισοφαρίσει, ωστόσο το πλασέ του πέρασε άουτ. Στην αμέσως επόμενη ο ΠΑΣ “χτύπησε” για δεύτερη φορά. Υπέροχη μπάλιά του Τσάβες προς τον Ίλιτς που έσπασε το οφ σάιντ, ωραία προσποίηση του Σέρβου και πάσα στον Μανιά που νίκησε τον Ρομπέρτο με σουτ (42′). Ο ΠΑΣ χόρευε στη βροχή, ο Ολυμπιακός είχε “κολλήσει” στον …βούρκο.
Β’ Ημίχρονο: Ο Μπενίτες ήταν η επιλογή του Περέιρα για να ανακατέψει την τράπουλα στην επίθεση. Τον έριξε μέσα στη θέση του Φορτούνη και ο Παραγουανός ήταν αυτός που ε΄χιε την πρώτη καλή στιγμή στο 62΄με το σουτ να περνάει άουτ. Στη συνέχεια ήταν η σειρά των Κασάμι και Φουστέρ να μπουν στη μάχη. Το σουτ του Μιλιβόγιεβιτς στο 68′ κόντραρε στο πόδι του Χαρίση για να πάρει απίστευτα φάλτσα και να καρφωθεί στο βάθος της εστίας του Βελλίδη. Ο Ολυμπιακός ξαναέμπαινε στο ματς και ήταν έτοιμος να παίξει ρέστα. Η αλήθεια είναι ότι οι γηπεδούχοι δεν έχασαν ποτέ την προσήλωσή τους στον στόχο, παρέμειναν πιστοί στο πλάνο του Πετράκη και στο τέλος δικαιώθηκαν. Στο 70′ ο Ρομπέρτο έδιωξε δύο φορές τα επικίνδυνα σουτ του Τσάβες και στο 74′ έγινε η φάση του αγώνα. Στα καρέ του ΠΑΣ όλος ο Ολυμπιακός, οι προσπάθειες των Κασάμι (κεφαλιά) και Μπενίτες (σουτ) απομακρύνθηκαν ισάριθμες φορές πάνω στη γραμμή και στην αντεπίθεση ο Ακόστα δεν λάθεψε στο τετ α τετ με τον Ρομπέρτο για να γράψει το 3-1! Ο Βελλίδης στη συνέχεια μάζεψε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Χάρα, ενώ στο 89′ ο ΠΑΣ έμεινε με δέκα παίκτες (δεύτερη κίτρινη Ακόστα), αλλά αυτό μικρή σημασία είχε για τους γηπεδούχους, οι οποίο πανγηγύρισαν μία μεγάλη νίκη.
Που κρίθηκε: Δεν παρέκκλινε από το πλάνο του, ούτε για μια στιγμή ο ΠΑΣ. Με την τακτική του “περίμενε” και των φαρμακερών αντεπιθέσεων είχαν “σκότώσει” τον ΠΑΟΚ, έτσι έπαιξαν και απόψε. Η φάση του 74′ (διπλή ευκαιρία Ολυμπιακου και γκολ στη κόντρα) είναι πολύ κρίσιμη για το τελικό αποτέλεσμα. Η ουσία είναι ότι ο ΠΑΣ έπαιξε έξυπνα, είχε μεγαλύτερ κίνητρο και πήρε μια μεγάλη νίκη.
Παίκτης από χρυσάφι: Με δύο εξαιρετικές προσπάθειες (γκολ και ασίστ στον Μανιά για το 2-0) ο Μπράνα Ίλιτς ήταν ο καλύτερος του γηπέδου και αυτός που έν τέλει έκανε τη διαφορά.
Η σφυρίχτρα: Μία καλή διαιτησία σε ένα εξαιρετικό ματς. Σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο ο διαιτητής. Απολύτως δίκαιες όλες οι κίτρινες και η κόκκινη στον Ακόστα.
 

Γήπεδο: “Ζωσιμάδες”
Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (ΕΠΣ Τρικάλων)
Βοηθοί: Λεωνίδας Φραγκιαδάκης (ΕΠΣ Δ/νήσου), Λάζαρος Δημητριάδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)
ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Μανιάς (77′ Μπέριος), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ντάσιος (46′ Ναδάλες), Τσουκαλάς, Ίλιτς (90′ Σαπαλίδης), Τσάβες, Ακόστα, Χαρίσης.
Ολυμπιακός (Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά (65′ Κασάμι), Ντοσεβί, Φορτούνης (52′ Μπενίτες), Ντομίνγκες (65′ Ντομίνγκες), Χάρα.
Γκολ: 32′ Ίλιτς, 42′ Μανιάς, 74′ Ακόστα/ 69′ Μιλιβόγεβιτς
Κάρτες: 15′ Μιχαήλ, 34′ Τσουκαλάς, 79′ Ακόστα (2η κίτρινη – κόκκινη στο 89′), 82′ Τσάβες / 16′ Σαλίνο, 90′ Χάρα

Σχετικά άρθρα