Μια ιδιαίτερη έκθεση αφιερωμένη στον Βασίλη Τσιτσάνη

6 Απριλίου 2015

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Βασίλη Τσιτσάνη, ο Ιανός παρουσιάζει την ομαδική εικαστική έκθεση «Όταν συμβεί στα πέριξ...», ένα εικαστικό αφιέρωμα στον μεγάλο λαϊκό  συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη, καθώς και μία εικαστική εγκατάσταση-αφιέρωμα στον μουσικοσυνθέτη με τίτλο «Το Τσακμάκι του Τσιτσάνη».

Το ομαδικό εικαστικό αφιέρωμα επιμελείται η Ίρις Κρητικού και περιλαμβάνει τοπία της ζωής και της έμπνευσης του συνθέτη, οικογενειακές και οικείες φιγούρες που τον σημάδεψαν, μικροαντικείμενα που τον θυμίζουν, απόπειρες προσωπογραφίας-πορτρέτου του ιδίου, έμπνευση από ένα συγκεκριμένο τραγούδι ή εικονογράφηση συγκεκριμένων στίχων που επελέγησαν από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες κ.α.

Την εικαστική εγκατάσταση από την άλλη, επιμελείται ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης και συμμετέχουν οι Δημήτρης Λάμπρου, Ελεάννα Μαρτίνου και Μαργαρίτα Πέτροβα. Στην εγκατάσταση αυτή, ο Γιώργος Ίκαρος Μπαμπασάκης καλεί τρεις δυναμικούς εικαστικούς της νέας γενιάς να δημιουργήσουν ένα Τρίπτυχο Έργο με τίτλο «Το Τσακμάκι του Τσιτσάνη». Το αποτέλεσμα θα το απολαύσετε από κοντά…

Πληροφορίες: Ιανός Αίθουσα Τέχνης, Σταδίου 24, 210 3217917, διάρκεια μέχρι τις 2 Μαΐου

clickatlife


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ