Κεφτέδες φάβας με σάλτσα ντομάτας και κάππαρης

<div class="ingredients">
<h3 class="field-label">Συστατικά:</h3>
<div class="field field-name-field-recipe-ingredients field-type-text-long field-label-hidden">
<div class="field-items">
<div class="field-item even">
<p><span><strong>Για τη φάβα</strong></span><span> </span><br /><span>6 φλ. φάβα<br />1 1/2 λίτρο νερό<br />3/4 φλ. κομμένο κρεμμύδι<br />1/2 – 3/4 φλ. ελαιόλαδο</span></p>
<p><span><strong>Για τους κεφτέδες</strong><br />6 φλ. μαγειρεμένης φάβας<br />1 1/2 φλ. σιμιγδάλι<br />1/2 φλ. πρασουλίδες<br />1/4 φλ. κομμένος δυόσμος<br />1/2 φλ. κομμένος μαϊντανός<br />1/2 φλ. σιμιγδάλι για αλεύρωμα<br />1/2 φλ. ελαιόλαδο για τηγάνισμα<br /><br /><strong>Για τη σάλτσα ντομάτας και κάππαρης</strong></span><span> </span><br /><span>1 φλ. κάππαρη<br />1/2 φλ. ψιλοκομμένες πρασουλίδες<br />1 κονσέρβα ντομάτας ή 1 φλιτζάνι φρέσκια ντομάτα (αποφλοιωμένη)<br />1/2 φλ. ελαιόλαδο<br />1/4 φλ. λευκό κρασί<br />2 φύλλα δάφνης<br />2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο<br />αλάτι και πιπέρι</span></p>
</div>
</div>
</div>
<div class="ingredients-right"> </div>
</div>
<div class="advertisement_area_1"> </div>
<div class="procedure">
<h3 class="field-label">Οδηγίες:</h3>
<div>
<p><span><strong>Τρόπος παρασκευής της φάβας</strong></span><span> </span><br /><span>1. Βράζουμε τη φάβα μαζί με το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους με κρύο νερό. Σιγοβράζουμε για 40-60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει τόσο η φάβα που να διαλύεται εύκολα.</span></p>
<p><span>2. Χτυπάμε στο μπλέντερ και κάνουμε ένα χυλό. Αλατοπιπερώνουμε και αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο νερό.</span></p>
<p><span>3. Όταν πλέον είναι έτοιμη, κι όσο είναι ακόμη ζεστή, την αναμειγνύουμε με το ελαιόλαδο. Την αφήνουμε να "ξεκουραστεί" για λίγο, μέχρι να πιει η φάβα όλο το νερό.</span></p>
<p><span><strong>Για τους κεφτέδες</strong><br />1. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά</span></p>
<p><span>2. Πλάθουμε σε μπαλάκια 1,5 – 2 εκ.</span></p>
<p><span>3. Τα αλευρώνουμε με το σιμιγδάλι, και τα τηγανίζουμε στο καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και να γίνουν τραγανιστά.</span></p>
<p><span>4. Αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε ξεχωριστά από τη σάλτσα.<br /><br /><strong>Για τη σάλτσα ντομάτας και κάππαρης</strong></span><span> </span><br /><span>1. Ξεπλένουμε την κάππαρη με νερό και τις στραγγίζουμε καλά σε ένα σουρωτήρι.</span></p>
<p><span>2. Ζεσταίνουμε το λάδι μέσα σε ένα κατσαρολάκι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε το κρασί</span></p>
<p><span>3. Ρίχνουμε την ντομάτα, την κάππαρη, τα δαφνόφυλλα και σιγοβράζουμε για μισή ώρα μέχρι να δέσει η σάλτσα.</span></p>
<p><span><br /></span></p>
<p><span><br /></span></p>
<p><span><br /></span></p>
<p><span><br /></span></p>
<p><span>http://www.gourmed.gr/</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα