Νέα ινσουλίνη - Έρχεται σύντομα από την Sanofi

6 Απριλίου 2015

Ξεκίνησε στις αρχές της εβδομάδας η διάθεση της νέας ινσουλίνης Toujeo στις ΗΠΑ, από την γαλλική φαρμακοβιομηχανία Sanofi, που αποτελεί «διάδοχο» του κορυφαίου σε πωλήσεις προϊόντος Lantus, το οποίο αντιπροσωπεύει το 20% των πωλήσεων του ομίλου.

Το νέο σκεύασμα Toujeo, είχε λάβει σχετική έγκριση για χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες, στις 25 Φεβρουαρίου, ενώ είχε προταθεί για έγκριση από τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές δύο ημέρες αργότερα. Η Sanofi, έχει προηγουμένως ανακοινώσει ότι σχεδιάζει την έναρξη για την έναρξη του, στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.
Το Toujeo αναμένεται να αντιμετωπίσει καθοριστικά τον έντονο ανταγωνισμό, από τις αρχές του 2016.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει εγκρίνει την νέα ημερήσια, μακράς δράσης ινσουλίνη, για τη θεραπεία ενηλίκων με διαβήτη τύπου 1 και διαβήτη τύπου 2.
Το Toujeo έχει την ίδια δραστική ουσία, όπως το Lantus (ινσουλίνη glargine) αλλά τρεις φορές μεγαλύτερη συγκέντρωση, ενώ απελευθερώσει σταδιακά την ινσουλίνη στον οργανισμό. Το φάρμακο παρέχει παρόμοιο έλεγχο της γλυκόζης στο αίμα με το Lantus, με σημαντικά χαμηλότερα ποσοστά υπογλυκαιμίας, μια δυνητικά επικίνδυνη πτώση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Το Lantus αποτελεί την πλέον ευρέως συνταγογραφούμενη ινσουλίνη παγκοσμίως, με πωλήσεις 7,2 δισ. δολ. το 2014.
Περισσότεροι από 370 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν από διαβήτη, σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας για το Διαβήτη. Οι περισσότεροι ασθενείς, το 95% πάσχουν από διαβήτη τύπου 2, που συχνά συνδέεται με την παχυσαρκία και η οποία αυξάνει τον κίνδυνο πολλών σοβαρών προβλημάτων υγείας.

virus.com.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Απιστία: Για ποιους λόγους συμβαίνει και τι δείχνει
Στην περίπτωση της απιστίας, η πρώτη...
Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση;
Γιατί χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας;...
Πρόβλημα στη σχέση: Τι να κάνεις όταν ο άλλος απομακρύνεται;
Δεν επικοινωνούμε με τον σύντροφό μου....