Γιάνκοβιτς: «Έχουμε τη δυνατότητα να φτάσουμε πιο μακριά»

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας και θα αγωνιστεί μετά την κατάκτηση της πρώτης κούπας της σεζόν με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι για το Top-16 της Ευρωλίγκας.
Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρθηκε στην κατάκτηση του κυπέλλου, στον επερχόμενο αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα αλλά στο περσινό παιχνίδι με τους Σέρβους.
Αναλυτικά:
Για το τρίτο τρόπαιο στην καριέρα του με την πράσινη φανέλα: «Βασικό για εμάς είναι ότι κατακτήσαμε ακόμα ένα Κύπελλο Ελλάδας, 16ο στην ιστορία του συλλόγου και δεύτερο προσωπικό. Ισχυρός ή όχι ο αντίπαλος στον τελικό, καταφέραμε με την πορεία μας να φθάσουμε στο παιχνίδι τίτλου. Ο Απόλλωνας Πατρών, εξάλλου, είναι πολύ καλή ομάδα με πολύ καλούς παίκτες και καλό προπονητή. Θεωρώ ότι είχαμε τρεις «τελικούς» για να φθάσουμε έως εδώ -προηγήθηκαν οι αγώνες με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ- και τα καταφέραμε».
Για τον εκτός έδρας αγώνα τους με τον Ερυθρό Αστέρα, στην αυλαία του Top 16 της Ευρωλίγκας: «Στο Βελιγράδι κρίνεται στην ουσία η πρόκρισή μας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, κάτι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς. Έχουμε τη δυνατότητα να φθάσουμε ακόμα πιο μακριά από ό,τι πιστεύαμε στην αρχή της σεζόν. Αρχικός στόχος μας ήταν η παρουσία μας στους «16», λόγω του νεανικού συνόλου, πάνω στο οποίο «χτίζεται» ο νέος Παναθηναϊκός. Για εμάς είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να νικήσουμε, έτσι ώστε να προκριθούμε».
Για το περσινό παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων στο Βελιγράδι, στο πλαίσιο της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας: «Ήταν πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, μέσα σε «καυτή» ατμόσφαιρα, αλλά τα καταφέραμε και πήραμε τη νίκη πέρυσι. Ελπίζω να γίνει και φέτος το ίδιο. Εκείνος ο αγώνας ας είναι οδηγός μας. Μακάρι να είναι και φέτος ο Νίκος Παππάς ο πρωταγωνιστής! Ας βρεθεί και κάποιος άλλος ή ο Νίκος. Το σημαντικό είναι να πανηγυρίσουμε ως Παναθηναϊκός τη νίκη πρόκριση, όποιος κι αν είναι ο πρωταγωνιστής».

Σχετικά άρθρα