«Ρύμθιση χρεών και… πρώτη θέση στα play offs

Ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης μίλησε για τη μέχρι τώρα πορεία του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, αναφέρθηκε στην αγωνιστική καθίζηση μετά από τη νίκη επί του Ολυμπιακού στο “Γ. Καραϊσκάκης” και έθεσε το στόχο του “Δικεφάλου του Βορρά” ενόψει play offs.
Οι δηλώσεις του στη NOVA:
«Ελπίζουμε ότι με τα συνεχόμενα παιχνίδια θα παρουσιάσουμε την ίδια εικόνα που είχαμε στο ξεκίνημα της σεζόν για να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να δουλέψουμε για να βελτιωθούμε και ατομικά και σαν ομάδα».
Για τα δύο διαφορετικά πρόσωπα του ΠΑΟΚ
«Πράγματι ξεκινήσαμε πολύ δυνατά την χρονιά. Η ομάδα έπαιζε πολύ καλό ποδόσφαιρο, είχαμε φρεσκάδα και καλή ψυχολογία και είχαμε καλά αποτελέσματα. Μετά το διπλό στο Καραϊσκάκη η ομάδα δεν είχε το ίδιο πρόσωπο, αλλά δεν βοηθά στο να σχολιάζουμε ότι έγινε. Έχουμε νέο προπονητή, είμαστε οι ίδιοι ποδοσφαιριστές και θα πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει».
Για την πίεση
«Είναι αλήθεια ότι σε όλες τις μεγάλες ομάδες και φυσικά στον ΠΑΟΚ υπάρχει μεγάλη πίεση από τον κόσμο. Στα θετικά αποτελέσματα, όλα πήγαιναν καλά και στις πρώτες ήττες και άσχημες εμφανίσεις δεν μπόρεσε η ομάδα να τις διαχειριστεί, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Δυστυχώς μείναμε πίσω με αυτή την κατάσταση».
Για το διπλό επί του Ολυμπιακού
«Στο ποδόσφαιρο δεν είναι τίποτα τυχαίο. Σε εκείνα τα παιχνίδια η ομάδα είχε φτάσει στα όριά της. Παίρναμε αυτό που θέλαμε, είχαμε συνεχόμενα παιχνίδια, αλλά δεν παίζαμε καλά κι αυτό δεν μας προβλημάτισε και ήρθαν τα άσχημα αποτελέσματα».
Για τις εμπειρίες της φετινής σεζόν
«Ακόμη και στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ όλοι δουλεύουν με σκοπό να βγάλουν έτοιμους παίκτες που θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στον πρωταθλητισμό και κάθε χρόνο όταν παίζεις στον ΠΑΟΚ πρέπει να είσαι έτοιμος για το κάτι παραπάνω. Είναι σημαντικό να δουλεύεις κοντά σε μεγάλους ποδοσφαιριστές. Δουλεύουν πολύ στις ακαδημίες, είναι πολλά παιδιά που έρχονται από τις ακαδημίες και κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε και στην Ελλάδα ότι υπάρχουν νέα παιδιά που αξίζουν ευκαιρία και δεν πρέπει συνέχεια να κοιτάμε στο εξωτερικό».
Για τον Γεωργιάδη
«Είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος, είναι πολύ καλός προπονητής και αυτό που προσπάθησε να διορθώσει από την πρώτη στιγμή είναι η ψυχολογία μας. Μιλώντας με τον κάθε ένα ξεχωριστά, δουλεύοντας πολλές ώρες και με υπομονή και επιμονή πιστεύω ότι θα πετύχουμε».
Για τον Δημήτρη Παπαδόπουλο
«Είναι ένας ποδοσφαιριστής με τεράστια καριέρα. Στην αρχή τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά, είχε και κάποιους τραυματισμούς, αλλά νομίζω ότι έχει ενταχθεί πλήρως στην ομάδα και θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο».
Για το θέμα των χρεών και την λύση του
«Η ρύθμιση των χρεών θα είναι η καλύτερη μεταγραφή γα τον κόσμο του ΠΑΟΚ> το έχει ανάγκη η ομάδα να είναι καθαρή απέναντι σε όλους. Εμείς θέλουμε να τερματίσουμε πρώτοι στα πλέι οφ, ο στόχος είναι πολύ μεγάλος και αν η ομάδα καταφέρει να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ αλάζει επίπεδο. Πιστεύω ότι μπορούμε να το καταφέρουμε να δείξουμε το ίδιο πρόσωπο και να πάρουμε την πρώτη θέση στα πλέι οφ».
Για Τζανδάρη και Ποζατζίδη
«Είναι και οι δύο πολύ καλοί μου φίλοι. Είναι καλοί ποδοσφαιριστές, αποφάσισαν να βρουν αλλού την τύχη τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Δεν μπορούν όλοι να παίξουν στον ΠΑΟΚ. Τους εύχομαι ότι καλύτερο μέσα από την καρδιά μου».
Για τις φιλοδοξίες του
«Όταν ξεκινάς από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, ο μόνος σου στόχος είναι πως θα καθιερωθείς στην πρώτη ομάδα. Υπάρχουν και οι προσωπικοί στόχοι και τι θέτει ο καθένας για τον εαυτό του. Για τον κάθε ποδοσφαιριστή το εξωτερικό είναι μία σημαντική πρόκληση που θέλει να δοκιμάσει και δεν παίζει ρόλο η ηλικία, γιατί έχουμε δει και μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές να παίζουν στο εξωτερικό».
Για το πρωτάθλημα που του ταιριάζει
«Νομίζω ότι μου ταιριάζει το ισπανικό και το ιταλικό πρωτάθλημα και ποδόσφαιρο και μακάρι κάποια στιγμή στο μέλλον να μπορέσω να παίξω εκεί»
Για τα πλέι οφ
«Τα φετινά πλέι οφ θα είναι τα πιο αμφίρροπα των τελευταίων ετών. Όλες οι ομάδες είναι κοντά σε δυναμικότητα. Θα παίξουν πολλά πράγματα ρόλο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μην μείνουμε στα λόγια αλλά να υπάρξουν και πράξεις. Θέλουμε να δουλέψουμε και να διορθώσουμε ορισμένα πράγματα σε τακτικά θέματα. Με δουλειά και αυτό που κάνουμε στις προπονήσεις να βγαίνει και στο γήπεδο. Νομίζω ότι τον πρώτο λόγο για την είσοδο στα πλέι οφ την έχει ο Ατρόμητος, μετά και την σημερινή του νίκη. Και ο ΠΑΣ και ο Ατρόμητος είναι δυνατές ομάδες. Κι εμείς που έχουμε ηττηθεί και στα δύο αυτά γήπεδα, ξέρουμε ότι δεν θα είναι τίποτα εύκολο. Τα πλέι οφ είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι, είναι στο τέλος της σεζόν. Υπάρχει κούραση και αυτός που θα έχει τις περισσότερες δυνάμεις και τα ψυχικά αποθέματα θα καταφέρει να κατακτήσει την πρώτη θέση».

Σχετικά άρθρα