Λίγες θερμίδες: Κολοκυθάκια µε µυρωδικά

<p><strong>Υλικά</strong></p>
<ul>
<li>20 κολοκύθια μέτριου μεγέθους,</li>
<li>1 φλιτζάνι ρύζι για γεμιστά</li>
<li>3 μεγάλα κρεμμύδια(ξερά, ψιλοκομμένα)</li>
<li>1 κουταλιά μάραθο (ψιλοκομμένο)</li>
<li>1 κουταλιά μαϊντανό (ψιλοκομμένο)</li>
<li>1 κουταλιά δυόσμο (ψιλοκομμένο)</li>
<li>1 φλιτζάνι λάδι</li>
<li>1 ντομάτα (τριμμένη)</li>
<li>2 πατάτες (κομμένες σε φέτες)</li>
<li>Αλάτι, πιπέρι</li>
</ul>
<p><br /><strong>Εκτέλεση</strong><br /><span>Σε κατσαρόλα, βάζουμε το μισό λάδι και μαραίνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, το ρύζι, την ντομάτα, το μαϊντανό, το μάραθο, το δυόσμο και ένα φλιτζάνι νερό και αφήνουμε το μείγμα να βράσει μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Στον πάτο του ταψιού, όπου θα τοποθετή­σουμε τα γεμιστά μας, στρώνουμε τις πατάτες κομμένες σε φέτες. Αλατοπιπερώ­νουμε. Καθαρίζουμε, αδειάζουμε και αλατοπιπερώνουμε τα κολοκύθια. Τα γεμίζουμε με τη γέμιση (όχι μέχρι πάνω, γιατί το ρύζι θα φουσκώσει κι άλλο). Τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και ένα φλιτζάνι νερό και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μιάμιση ώρα. </span><br /><br />http://www.vita.gr/</p>

Σχετικά άρθρα