Στήθος κοτόπουλου με μπρόκολο και κόκκινο λάχανο

<p><strong>Υλικά</strong></p>
<ul>
<li>400 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου</li>
<li>1/2 κόκκινο λάχανο (χοντροκομμένο)</li>
<li>100 γρ. λευκό λάχανο (χοντροκομμένο)</li>
<li>200 γρ. μπρόκολο στον ατμό</li>
<li>150 γρ. φύτρα φασολιών</li>
<li>4 κουταλιές άλφα-άλφα (ποικιλία φύτρων δημητριακών και οσπρίων)</li>
<li>2 κουταλιές μέλι</li>
<li>3 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο</li>
<li>2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)</li>
<li>1 κόκκινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)</li>
<li>2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)</li>
<li>1 μικρό ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο (ψιλοκομμένο)</li>
<li>1/2 κουταλιά φρέσκο τζίντζερ (τριμμένο)</li>
<li>3 κουταλιές ελαιόλαδο</li>
<li>Μείγμα από φρεσκοτριμμένο κόκκινο, πράσινο και μαύρο πιπέρι</li>
</ul>
<p><br /><strong>Εκτέλεση</strong><br /><br /><span>1. Ανακατεύετε τα φιλέτα κοτόπουλου με το ελαιόλαδο, το μείγμα πιπεριών, το μέλι και το μπαλσάμικο και τα αφήνετε να μαριναριστούν για 30΄. </span><br /><br /><span>2. Βγάζετε τα φιλέτα από τη μαρινάδα, τα στραγγίζετε και τα αφήνετε στην άκρη. Ζεσταίνετε 4 κουταλιές νερό με τη μαρινάδα σε ένα μεγάλο γουόκ. Όταν ζεσταθούν καλά, προσθέτετε τα φιλέτα και τα αφήνετε 5΄ μέχρι να ψηθούν, φροντίζοντας να προσθέτετε νερό όταν το γουόκ στεγνώνει. Αφαιρείτε τα φιλέτα από το τηγάνι και τα αφήνετε ξανά στην άκρη. </span><br /><br /><span>3. Ρίχνετε στο γουόκ λίγο ακόμα νερό και προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, το σκόρδο και το τζίντζερ και σοτάρετε για 1΄. Προσθέτετε τα λάχανα (κόκκινο και λευκό), το μπρόκολο, τον κόλιαντρο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 4΄. Ρίχνετε τα φιλέτα ξανά στο τηγάνι μαζί με τα φύτρα φασολιών και τα άλφα-άλφα, τα αφήνετε για 2΄ και κατεβάζετε από τη φωτιά. Σερβίρετε με ρύζι. </span></p>
<p><span><br /></span></p>
<p><span><br /></span></p>
<p><span><br /></span></p>
<p><span>http://www.vita.gr/</span></p>

Σχετικά άρθρα