Γιώργος Λάζαρος

Ο Γιώργος Λάζαρος αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου «La Sapienza» της Ρώμης 1987.

Ειδικεύτηκε ως καρδιολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» (1996 – 2000) και ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης το 1998. Μετά την ολοκλήρωση της ειδικότητας του ως ειδικός καρδιολόγος το 2002 διορίστηκε ως Επιμελητής Καρδιολογίας στο Νοσοκομείο «Η Ελπίς».

Από το 2006 διορίστηκε στην Α’ Πανεπιστημιακά Καρδιολογική Κλινική του Ιπποκρατείου Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών όπου εργάζεται μέχρις σήμερα ως Επιμελητής Α’. Εκτός από την ενασχόληση του με τους νοσηλευόμενους Καρδιολογικούς ασθενείς και το διδακτικό του έργο, είναι υπεύθυνος του τμήματος ηχωκαρδιογραφίας της Α’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής, όπου ασχολείται με την εφαρμογή κλασικών και νεώτερων ηχωκαρδιογραφικών τεχνικών.

Το κύριο γνωστικό του αντικείμενο είναι οι παθήσεις του περικαρδίου. Έχει συμμετάσχει σε εκατοντάδες Ελληνικές και διεθνείς επιστημονικές εκδηλώσεις, έχει περισσότερες από 100 πλήρεις δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και περισσότερες από 400 δημοσιεύσεις σε Ελληνικά περιοδικά και ανακοινώσεις σε διεθνή και Ελληνικά Συνέδρια.

Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρίας, της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας, Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας και της Ευρωπαϊκής ομάδας εργασίας των νόσων του περικαρδίου και μυοκαρδίου.

Γιώργος Λάζαρος
Καρδιολόγος

Σχετικά άρθρα