Glory days στο Παλατάκι

Πράσινο έπος για την ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου που αναβιώνει ημέρες δόξας για τον Παναθηναϊκό και κάνει όνειρα τελικού.
Ο Παναθηναϊκός πήρε μία τεράστια νίκη στο Παλατάκι επί του ΠΑΟΚ με 3-2 σετ και έκανε το 1-0 στην σειρά των ημιτελικών. Οι αρμάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου παρουσιάστηκε πανέτοιμη και ψυχωμένη, με πίστη για τη νίκη ενώ ήταν φανερό πως δεν είχα άγχος γεγονός που την απελευθέρωσε στο παιχνίδι της. Ο Παναθηναϊκός κάνει όνειρα για τελικό πλέον, έκανε το 1-0 και οι δύο ομάδες θα συναντηθούν ξανά την Μεγάλη Πέμπτη και πάλι στην Πυλαία (19:30). Η πρόκριση στον τελικό κρίνεται στις 3 νίκες. 
Ο Παναθηναϊκός αιφνιδίασε τον ΠΑΟΚ στο πρώτο σετ και με σωστή τακτική και καλό σερβίς έκανε το 1-0. Το σετ ήταν αμφίρροπο ωστόσο η ομάδα του Ανδρεόπουλου είχε στη μεγαλύτερη διάρκεια τόσο το προβάδισμα όσο και τον έλεγχο και πήρε το πρώτο σετ με 25-23.
Στο δεύτερο σετ και ειδικότερα μετά το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ ο ΠΑΟΚ σοβαρεύτηκε, ο Παναθηναϊκός χάλασε την τακτική του και ο δικέφαλος έκανε περίπατο. Με εξαιρετικό μπλοκ, πίεση από το σερβίς και γενικότερη βελτίωση σε όλους τους τομείς είχε το μομέντουμ. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν τη συγκέντρωση τους και αποδιοργανώθηκαν και έτσι η ομάδα του Καλματζίδη έκανε άνετα το 1-1 με 25-18.
Απίθανο το τρίτο σετ με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται συνεχώς στο σκορ. Πολύ καλές άμυνες, εντυπωσιακές επιθέσεις και ωραίο παιχνίδι με ένταση και πάθος. Ο Καλματζίδης πήρε τάιμ άουτ στο 20-20 για να δώσει οδηγίες στους παίκτες του και κυρίως να τους ηρεμήσει. Οι παίκτες του δεν… έβαλαν μυαλό και έτσι μετά το 22-23 πήρε νέο τάιμ άουτ. Ο Παναθηναϊκός ήταν αποφασισμένος να πάρει το σετ και με το μπλοκ του Μπέλου έκανε το 25-23 και παράλληλα το 2-1 στα σετ.
Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυναμικά στο τέταρτο σετ και προηγήθηκε με 7-3 αλλά ο Παναθηναϊκός με καλό σερβίς κυρίως ροκάνισε τη διαφορά και ισοφάρισε σε 17-17. Το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο, οι δύο ομάδες έδειχναν απίστευτο πάθος και το “Παλατάκι” ήταν κολαστήριο! Ο ΠΑΟΚ έστω και δύσκολα δεν άφησε τον Παναθηναϊκό να κάνει το 3-1 και ισοφάρισε σε 2-2 με 25-23.
Στο τάι μπρέικ ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ με… τσαμπουκά και καθαρό μυαλό και προηγήθηκε με 4-0. Ο δικέφαλος δεν άφησε το παιχνίδι και μαζί με την ώθηση που του έδιναν οι περίπου 2.000 φίλοι του πλησίασε και ισοφάρισε σε 9-9. Ο Ανδρεόπουλος βλέποντας ότι οι παίκτες του έχουν αποσυντονιστεί πήρε τάιμ άουτ, έδωσε τις οδηγίες του και το παιχνίδι συνεχίστηκε με δραματικό τρόπο. Οι πράσινοι ήταν μπροστά με 12-13 ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε σε 14-14 μετά από λάθος θέσεις στο σερβίς του Κουκ. Το τάι μπρέικ πήγε στην παράταση και ο Παναθηναϊκός με δύο μπλοκ άουτ από επιθέσεις των Κουκ και Μπέλου πήρε τη νίκη με 18-16 και έσπασε την έδρα του ΠΑΟΚ.

Σχετικά άρθρα