Σκόνδρας: «Τα χάσαμε όλα σε ένα μήνα»

Για την αγωνιστική πτώση του ΠΑΟΚ και το στόχο της πρώτης θέσης στα play offs της Super League μίλησε ο Γιάννης Σκόνδρας, στο πλαίσιο της Media Day του “Δικεφάλου του Βορρά”. Ο διεθνής αμυντικός μίλησε για την αλλαγή προπονητή και τη φιλοσοφία του Γιώργου Γεωργιάδη ενώ χαρακτήρισε ως αποτυχημένη τη φετινή σεζόν για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Οι δηλώσεις του Σκόνδρα:
Για την εικόνα του ΠΑΟΚ: «Η ομάδα είναι σε ανοδική πορεία. Δουλεύουμε σκληρά έχουμε καλή απόδοση. Ο ΠΑΟΚ ήταν πεσμένος για μεγάλο διάστημα. Έχουμε τον χρόνο να δουλέψουμε σκληρά για να αλλάξουμε την εικόνα που είχε ο ΠΑΟΚ. Αυτή η ομάδα έχει ταλέντο και θέληση και δεν αξίζει να είναι στη θέση που βρίσκεται τώρα».
Για την αλλαγή προπονητή: «Κάθε αλλαγή προπονητή φέρνει ψυχολογία. Θέλουμε να αφομοιώσουμε την ψυχολογία του νέου μας προπονητή. Έχει αλλάξει η ψυχολογία και η διάθεση και με την δουλειά θα αλλάξει και η ομάδα συνολικά».
Για τη σημασία που δίνει ο Γεωργιάδης στην άμυνα: «Αν δεν κρατάς το μηδέν είναι δύσκολο και πρέπει να βάλεις αρκετά γκολ. Αν κρατήσει η ομάδα το μηδέν είναι πιο εύκολα, εφόσον πετύχεις γκολ. Ειδικά μπροστά έχουμε ταλέντο και μπορούμε να σκοράρουμε».
Για την ψυχολογική πίεση που υπάρχει στον ΠΑΟΚ: «Στον ΠΑΟΚ η πίεση δεν γίνεται να μην υπάρχει. Όλοι οι παίκτες είναι εθισμένοι στην πίεση και πρέπει να αντεπεξέλθουν. Με τις νίκες και με τον κόσμο δίπλα μας, η ψυχολογία θα έρθει».
Για το πώς θα επιστρέψει ο κόσμος του ΠΑΟΚ στο γήπεδο: «Αν δείξουμε το καλό μας πρόσωπο όπως στην αρχή της χρονιάς. Έχουμε πολλά ματς για να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο».
Για το ότι ο ΠΑΟΚ στο ματς με την Ξάνθη “έπεσε” αγωνιστικά μετά το 70′: «Μέσα στο ματς δεν μπορείς να πιέζεις και να μαρκάρεις για 90 λεπτά. Υπάρχει πάντα ένα 10λεπτο ή 15λεπτο που θα πέσει η ομάδα. Το δικό μας λάθος στο γκολ της Ξάνθης, μας επηρέασε ψυχολογικά και αυτό μας κράτησε πίσω».
Για τα πλέι οφ: «Ο πρώτος στόχος είναι να βγούμε πρώτοι στα πλέι οφ. Είναι ακόμη μακριά αυτά τα ματς και κοιτάμε τώρα να πάρουμε τις νίκες μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος».
Για το ότι δίνεται λύση στο θέμα των χρεών της ΠΑΕ: «Σίγουρα είναι σημαντικό αυτό για όλους τους ΠΑΟΚτσήδες. Είναι μια χαρμόσυνη είδηση. Οι ποδοσφαιριστές κοιτούν το ποδοσφαιρικό κομμάτι, πρέπει να δώσουμε χαρά σε όσους είναι ΠΑΟΚ».
Για την πίκρα που υπάρχει στον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Είναι λογικό, δυσαρεστήσαμε τον κόσμο. Έχουμε σκαμπανεβάσματα σαν ομάδα. Ζητάμε συγγνώμη από τον κόσμο και υποσχόμαστε πως θα δουλέψουμε σκληρά και θα προσπαθήσουμε για την πρώτη θέση στα πλέι οφ».
Για την φετινή σεζόν: «Αν δούμε το τι έχει γίνει από την αρχή της σεζόν, η χρονιά είναι αποτυχημένη. Σε ένα μήνα τα χάσαμε όλα. Έχει μείνει ένας στόχος και θέλουμε την πρώτη θέση στα πλέι οφ. Τον πήχη τον βάζει η ομάδα αλλά εμείς χάσαμε τους τρεις στόχους μέσα σε έναν μήνα. Δείξαμε μεγάλη κοιλιά».
Για το ότι κατηγορούνται διαιτητές οι οποίοι είχαν σφυρίξει παλαιότερα σε αγώνες του ΠΑΟΚ: «Πιστεύω η δικαιοσύνη να κάνει καλά την δουλειά της και να καθαρίσει το ποδόσφαιρο».
Για το ότι οι παίκτες έδωσαν γραπτώς στον Γεωργιάδη εκθέσεις με το τι έφταιξε για την αγωνιστική πτώση του ΠΑΟΚ: «Ο προπονητής ήθελε να δει τις απόψεις μας και αυτό είναι κάτι που βοηθάει τον προπονητή και την ομάδα».

Σχετικά άρθρα