Mεσογειακές φαχίτας με πέστο και ελάχιστες θερμίδες

<p><strong>Υλικά</strong></p>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Για το πεστο</strong></span></p>
<ul>
<li>4σκελίδες σκόρδου, ξεφλουδισμένες και κομμένες στη μέση</li>
<li>20φυλλαράκια βασιλικού</li>
<li>100 γρ.τριμμένη παρμεζάνα</li>
<li>150 mlελαιόλαδο</li>
<li>Αλάτι και πιπέρι</li>
</ul>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Για τις φαχίτας</strong></span></p>
<ul>
<li>8 τορτίγιες (τις βρίσκουμε στα μεγάλα σουπερμάρκετ)</li>
<li>1 πράσινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)</li>
<li>1 κόκκινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)</li>
<li>2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)</li>
<li>1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια (πλυμένα και στραγγισμένα)</li>
<li>1 ματσάκι ρόκα (ψιλοκομμένη)</li>
<li>2-3 κουταλιές παρμεζάνα (τριμμένη)</li>
</ul>
<p><br /><strong>Εκτέλεση</strong><br /><strong>Για το πεστο.</strong><span> Σε ένα γουδί, λιώνουμε το σκόρδο με λίγο αλάτι και προσθέτουμε το βασιλικό. Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και το λάδι λίγο-λίγο, ανακατεύοντας συνεχώς. Δοκιμάζουμε το πέστο, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται και το αφήνουμε στην άκρη.</span><br /><strong>Για τις φαχίτας.</strong><span> 1. Ανακατεύουμε τα υλικά για τις φαχίτας σε μεγάλο μπολ. 2. Ανοίγουμε τις τορτίγιες και βάζουμε σε καθεμιά 2 κουταλιές γέμιση και 1 κουταλιά πέστο. 3. Τις κάνουμε ρολό και τις κλείνουμε. 4. Αν θέλουμε, σερβίρουμε με ρύζι που έχουμε αρωματίσει με σαφράν. </span></p>
<p><span><br /></span></p>
<p><span><br /></span></p>
<p><span>http://www.vita.gr/</span></p>

Σχετικά άρθρα