Mεσογειακές φαχίτας με πέστο και ελάχιστες θερμίδες

8 Απριλίου 2015

Υλικά

Για το πεστο

  • 4σκελίδες σκόρδου, ξεφλουδισμένες και κομμένες στη μέση
  • 20φυλλαράκια βασιλικού
  • 100 γρ.τριμμένη παρμεζάνα
  • 150 mlελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Για τις φαχίτας

  • 8 τορτίγιες (τις βρίσκουμε στα μεγάλα σουπερμάρκετ)
  • 1 πράσινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
  • 1 κόκκινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
  • 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια (πλυμένα και στραγγισμένα)
  • 1 ματσάκι ρόκα (ψιλοκομμένη)
  • 2-3 κουταλιές παρμεζάνα (τριμμένη)


Εκτέλεση
Για το πεστο. Σε ένα γουδί, λιώνουμε το σκόρδο με λίγο αλάτι και προσθέτουμε το βασιλικό. Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και το λάδι λίγο-λίγο, ανακατεύοντας συνεχώς. Δοκιμάζουμε το πέστο, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται και το αφήνουμε στην άκρη.
Για τις φαχίτας. 1. Ανακατεύουμε τα υλικά για τις φαχίτας σε μεγάλο μπολ. 2. Ανοίγουμε τις τορτίγιες και βάζουμε σε καθεμιά 2 κουταλιές γέμιση και 1 κουταλιά πέστο. 3. Τις κάνουμε ρολό και τις κλείνουμε. 4. Αν θέλουμε, σερβίρουμε με ρύζι που έχουμε αρωματίσει με σαφράν. 



http://www.vita.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ