Πεντανόστιμοι πατατοκεφτέδες!

8 Απριλίου 2015

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κιλό πατάτες βρασμένες
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
  • 2-3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. άνιθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. αλεύρι & επιπλέον για πασπάλισμα
  • 1/2 φλ.τσ. γαλέτα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λάδι για τηγάνισμα
 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Λιώνουμε τις πατάτες στο μπλέντερ ή με πηρούνι, πριν κρυώσουν. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που πλάθεται. Πλάθουμε πλακέ κεφτέδες 4-5 εκατοστών. Βάζουμε σε ένα μπολ αλεύρι και κυλάμε μέσα τους κεφτέδες που έχουμε πλάσει. Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και όταν κάψει καλά ρίχνουμε τους πατατοκεφτέδες. Τους τηγανίζουμε για 2'-3', μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Όταν είναι έτοιμοι τους τοποθετούμε σε πιάτο που έχουμε βάλει χαρτί κουζίνας, για να τραβήξει το λάδι.


http://www.mothersblog.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πέθανε ο Πέτρος Φυσσούν (βίντεο)
Τα νέα της ημέρας
16:26 Πέθανε ο Πέτρος Φυσσούν (βίντεο)