Σεξ: Το χάπι βοηθά τη γυναίκα να έχει οργασμό;

8 Απριλίου 2015

Γυναικείος οργασμός: Πράγματα ποπυ κάθε γυναίκα θέλει να ξέρει 

Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας - ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου. 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ζήσης παπαθανασίου

Η ανοργασμική γυναίκα μπορεί να αποκτήσει οργασμό αν χρησιμοποιήσει αντισυλληπτικό χάπι;

Το χάπι γενικά δεν επηρεάζει την οργασμική ικανότητα της γυναίκας, ούτε θετι­κά ούτε αρνητικά. Υπάρχει όμως η πιθανότητα να βοηθήσει ψυχολογικά όταν η έλ­λειψη του οργασμού συνδέεται αιτιολογικά με αναστολές της γυναίκας που προκαλούνται από το φόβο ms για μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Η γυναίκα που δεν κατορθώνει οργασμό κατά την επαφή, αλλά έχει κλειτοριδικό οργασμό έχει πρόβλημα;

Η γυναίκα θα μπορούσε ίσως να απολαμβάνει το σεξ και με μόνο κλειτοριδικό οργασμό, δεδομένου ότι η βασική προϋπόθεση είναι η ύπαρξη οργασμού, ανεξάρ­τητα από τον τρόπο, τη θέση και τη στάση που αυτός επιτυγχάνεται. Πολλές φορές ο άντρας είναι αυτός που δημιουργεί ανησυχία ή πρόβλημα, όταν δεν μπορεί να οδηγήσει τη σύντροφό του σε κολπικό οργασμό.

Η γυναίκα που δεν έχει οργασμό είναι ψυχρή;

Η χρησιμοποίηση του όρου «ψυχρή» ή «ψυχρότητα» για τη γυναίκα που δεν κα­τορθώνει να φτάσει σε οργασμό είναι ανεπιτυχής, κι αυτό γιατί αφ’ ενός ο όρος δεν προσδιορίζει συγκεκριμένη σεξουαλική δυσλειτουργία και αφετέρου είναι άδικος για τη γυναίκα. Είναι σαφές ότι η ανοργασμική γυναίκα δεν είναι απαραίτητα «ψυ­χρή». Η έννοια ms ψυχρότητας ενδεχομένου να είναι η γενικότερη, αλλά όχι απα­ραίτητα καθοριστική για το πρόβλημα. Είναι άλλωστε δυνατόν η ανοργασμική γυ­ναίκα να έχει ερωτική επιθυμία, διέγερση και ύγρανση του κόλπου.

Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια στο σύγγραμμα του Δρ. Παπαθανασίου 501 ερωτήσεις για το σεξ . Ευχαριστούμε το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο για την παραχώρηση του υλικού

Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο Ανοιχτή Γραμμή Δωρεάν Ενημέρωσης: 210.7233102

Ε-mail: info@sexmedic.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ