Πασχαλινά πεντανόστιμα μπουρέκια

8 Απριλίου 2015

Υλικά συνταγής

 

  • 1 συσκευασία φύλλο  κιχί
  • αρνίσια συκωταριά ψιλοκομμένη
  • ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους, ψιλοκομμένα
  • ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 250 γραμμ. φέτα σε τρίμματα
  • 250 γραμμ. ανθότυρο φρέσκο σε τρίμματα
  • 250 γραμμ. μανούρι σε τρίμματα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα ή σε τηγάνι βαθύ και φαρδύ. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι για 3΄-4΄και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη συκωταριά. Αφήνουμε να σοταριστεί για 5΄-6΄ και σβήνουμε με το κρασί. Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να σιγοψηθεί η συκωταριά μέχρι να πιει όλα τα υγρά της, περίπου 8΄-10΄. Αφήνουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε καλά. Τότε δοκιμάζουμε να τ’ αλατίσουμε. Κόβουμε στη μέση τα φύλλα (κάθε φύλλο βγάζει 2 μπουρέκια.). Απλώνουμε 2 κουταλιές γέμιση και τυλίγουμε σε φλογέρα, αφού κλείσουμε τα πλάγια. Τοποθετούμε τα μπουρέκια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, με την ένωση προς τα κάτω. Αφού τα τυλίξουμε όλα, με πινέλο τα λαδώνουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 40΄-45΄, μέχρι να ροδίσουν καλά.

 

 

http://argiro.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιατί δε φεύγουμε από σχέσεις που μας κάνουν κακό
Καλησπερα σας ειμαι 25 χρονων και εχω μια...
Σχέση: Όταν ο άνδρας δε θέλει να είστε συνέχεια μαζί
Καλησπερα σας ονομαζομαι εφη και ειμαι 33...