Ψητά αχλάδια με κρασί και cranberries

8 Απριλίου 2015
Συστατικά
  • 4 μεγάλα, ώριμα αχλάδια, ξεφλουδισμένα κομμένα στη μέση κατά μήκος αλλά με το κοτσάνι στη θέση τους όσο μπορούμε
  • 250 γρ. cranberries ή φράουλες (αποψυγμένα αν είναι κατεψυγμένα)
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένα καρύδια
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 150 ml ξηρό λευκό κρασί
  • λίγες σταγόνες κόκκινo χρώμα μαγειρικής
  • φυλλαράκια δυόσμου, για διακόσμηση

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

 

  • Καθαρίζουμε τους σπόρους από το αχλάδι με ένα μαχαίρι. Ψιλοκόβουμε 2 κ.σ. από τα φρούτα και τα αναμειγνύουμε μαζί με τα καρύδια και 1 κ.σ. μέλι. Μοιράζουμε το μείγμα μέσα στα αχλάδια που τα έχουμε βάλει σε ένα μικρό ταψάκι.
  • Βάζουμε τα υπόλοιπα φρούτα , το μέλι, το κρασί και λίγες σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής αν θέλουμε , σε μια κατσαρολίτσα και φέρνουμε σε βρασμό σε μέτρια φωτιά. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε το σιρόπι πάνω από τα αχλάδια προσεκτικά να μην αδειάσουμε το μείγμα των ξηρών καρπών.
  • Σκεπάζουμε το ταψάκι ελαφρά με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά, ραντίζοντας τα αχλάδια με το ζουμάκι 3 ή 4 φορές. Σερβίρουμε ζεστά ή κρύα και διακοσμούμε με κλωνάρια μέντας.
 
http://akispetretzikis.com/
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ