Σοκολατένια πουτίνγκα με κρουασάν

8 Απριλίου 2015

Συστατικά

  • 500 γρ. κρουασάν με σοκολάτα (περίπου 6 τεμάχια)
  • 50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα χοντροκομμένη
  • 400 γρ. γάλα
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 2 κ.σ. κακάο
  • μαρμελάδα πορτοκάλι λεμόνι

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Κόβουμε τα κρουασάν σε μεγάλα κομμάτια και τα αλείφουμε με το βούτυρο και μετά με τη μαρμελάδα. Τα βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος (20x30 εκ.) που έχουμε αλείψει με βούτυρο κι αυτό. Σκορπίζουμε ανάμεσα στα κομμάτια κρουασάν τα κομμάτια της σοκολάτας.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το κακάο, τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και μ'αυτό περιχύνουμε τα κομμάτια κρουασάν.
  • Βάζουμε το σκεύος στο ψυγείο, καλυμμένο με μεμβράνη, για 30 λεπτά, για να απορροφήσουν τα κομμάτια κρουασάν το μείγμα με το γάλα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, ξεσκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι να διογκωθεί η πουτίνγκα.
  • Σερβίρουμε με σαντιγύ και λίγη μαρμελάδα πορτοκάλι λεμόνι.

 

http://akispetretzikis.com/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ