Πένες πικάντικες με σάλτσα ελιάς και ανθότυρο

8 Απριλίου 2015

Υλικά

  • 1 πακέτο πένες
  • 40 - 50ml ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, σε λεπτές ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας, κοφτή
  • 40ml κρασί λευκό, ξηρό
  • 3 κουτ. σούπας πάστα από ελιές Καλαμών
  • 2/3 φλιτζανιού ντομάτες λιαστές σε λάδι, ψιλοκομμένες, καλά στραγγισμένες
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη, στραγγισμένη
  • 1 πιπερίτσα καυτερή, μικρή, ψιλοκομμένη, εάν είναι φρέσκια, ή τριμμένη εάν είναι ξερή
  • 1 φλιτζάνι άνηθο, χωρίς τα κοτσάνια, ψιλοκομμένο
  • 200γρ. ανθότυρο, λιωμένο με το πιρούνι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζετε τα ζυμαρικά: Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζετε τα ζυμαρικά αλ ντέντε, σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Κρατάτε κατά μέρος τουλάχιστον 300ml από το νερό που έβρασαν, τα στραγγίζετε και τα διατηρείτε ζεστά.

Βήμα 2

Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για ½ λεπτό, μέχρι να βγάλει το άρωμά του.

Βήμα 3

Βάζετε στην κατσαρόλα τον πελτέ και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αρχίσει ο πελτές να «πιάνει» ελαφρώς στον πάτο της κατσαρόλας. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε περίπου 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Βήμα 4

Ρίχνετε την πάστα ελιάς, τις λιαστές ντομάτες, την κάππαρη και την καυτερή πιπερίτσα (φρέσκια ή ξερή) και ανακατεύετε. Προσθέτετε 2 κουτάλες από το νερό που έβρασαν οι πένες, ανακατεύετε και αφήνετε να πάρει μία βράση η σάλτσα. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τις στραγγισμένες πένες και ανακατεύετε καλά, ώστε να καλυφθούν από τη σάλτσα. Τέλος, βάζετε τoν ανθότυρο και τον άνηθο και ανακατεύετε για μία τελευταία φορά για να απλωθούν παντού. Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε τα ζυμαρικά ζεστά.

 

 

 

http://www.olivemagazine.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ