Στον τελικό των γυναικών ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός με κορυφαία την Μονίκ Όλιβερ νίκησε στον κατάμεστο «Τάφο του Ινδού» τον Πρωτέα Βούλας με 64-52, ολοκλήρωσε την ολική επαναφορά στα ημιτελικά των πλέι οφ της Α1 Γυναικών και με σκορ 2-1 προκρίθηκε στους τελικούς, στους οποίους θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας το Ελληνικό.
Ο Παναθηναϊκός είχε ηττηθεί στην Λεωφόρο στον πρώτο αγώνα, αλλά έκανε στην συνέχεια το μπρέικ στην έδρα του Πρωτέα και σήμερα πέτυχε την νίκη πρόκριση στους τελικούς. «Κλειδιά» της νίκη των γηπεδούχων ήταν η πολύ καλή ομαδική άμυνα και η κυριαρχία της Μονίκ Όλιβερ στις δύο ρακέτες.
Πολύ καλή για τον Παναθηναϊκό ήταν η Μαρία Αυτζή, η οποία επισήμανε: «Αυτό που μένει είναι πως προκριθήκαμε μπροστά στον κόσμο μας. Χάσαμε εδώ στο πρώτο ματς, αλλά δείξαμε… χαρακτήρα στην έδρα του  Πρωτέα. Σήμερα ήταν τελικός, τα δώσαμε όλα και νικήσαμε. Πλέον έχουμε μπροστά μας τους τελικούς με το Ελληνικό. Θα δούμε τις αντιπάλους μας, μετά το Πάσχα και θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν».
Στο περιθώριο της συνάντησης, βραβεύτηκε από τον Παναθηναϊκό η Εβίνα Μάλτση, η οποία αγωνίστηκε στον ΠΑΟ από το 2000 ως το 2004 και στη συνέχεια έκανε μεγάλη καριέρα φτάνοντας ως το WNBA.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πρέκας): Καλέντζου 8 (1), Δανούση, Αυτζή 14 (2), Κόνιαλη 2, Όλιβερ 16 (10ριμπ.), Σλούκα 2, Έιβερι 8 (1), Γλυνιαδάκη 3, Κυριακοπούλου 11 (1).
ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ (Κεραμιδάς): Λύμουρα 19 (3), Μπαρμπερίδου, Κολλάτου 3 (1), Σπυριδοπούλου 3, Σωτηρίου 5 (2/16 σουτ), Νικολοπούλου, Μαντά, Φασούλα 8, Μπράβαρντ 14 (1 0ριμπ.).

Σχετικά άρθρα