Η παγκόσμια πρωτιά του Γιώργου Κούδα

–          Ασύλληπτο το ρεκόρ σας…
–          Εντάξει. Μην τρελαθούμε κιόλας. Μία σύμπτωση είναι η αιτία!
–          Ναι, αλλά… Το αποτέλεσμα μετρά. Κι είναι παγκόσμιο…
   Ο Γιώργος Κούδας – περί ου ο λόγος – μιλά στην ιστοσελίδα  μας: pamesports.gr περί του ανεπανάληπτου ρεκόρ του. Είναι ο μακροβιότερος διεθνής σούπερ σταρ ποδοσφαιριστής του κόσμου. Με αποδοχή του επιτεύγματος του τόσο από  ΟΥΕΦΑ κι  ΦΙΦΑ όσο κι από τον ξένο Τύπο.
   Η διάρκεια της παρουσίας μετράται από την πρεμιέρα μέχρι το φινάλε με τον αποχαιρετιστήριο – προς τιμήν  – του διεθνούς αγώνα. Αυτό το φινάλε για τον «μεγαλέξανδρο» καθυστέρησε.  Καθυστέρησε χαρακτηριστικά. Κι ήρθε όταν ήδη είχε κρεμάσει τα παπούτσια του. Έτσι ή αλλιώς όμως,  ο τρόπος μέτρησης της διάρκειας δεν άλλαξε. Κι ο Γιώργος Κούδας βρίσκεται στην κορυφή της  σχετικής λίστας με πρεμιέρα στις  05.11.67 και φινάλε στις 20.09.95. Ήτοι διάρκεια 27 χρόνων και 319 ημερών.
   – Όπως και να το κάνουμε είναι ένα παγκόσμιο ρεκόρ…
   – … Το οποίο όπως και να το κάνουμε με τιμά. Και προσωπικά κι ως παίκτη της εθνικής Ελλάδας κι ως παίκτη του ΠΑΟΚ. Ακόμη κι εάν το ρεκόρ αυτό είναι αποτέλεσμα σύμπτωσης.
   – Η διαδικασία μέτρησης δεν έχει μάτια κι αυτιά. Έχει μόνον νου! Εξάλλου δεν είναι τυχαία η αναφορά του ισπανικού Τύπου στο ρεκόρ σας.
   – Προς Θεού, δεν απορρίπτω τις αναφορές. Φυσικά κι είναι ξεχωριστό γεγονός αυτό το ρεκόρ. Χαίρομαι που το δικό μου όνομα κι η εθνική Ελλάδας αναφέρονται σε μία λίστα με διεθνείς αποδοχές. Ιδιαίτερα μάλιστα, όταν αυτές καταγράφονται στον παγκόσμιο Τύπο.
   – Αποτελεί  και για σας ξεχωριστή σελίδα στην ιστορία σας η εθνική Ελλάδας;
   – Αποτελεί την καταξίωση για κάθε παίκτη.  Είναι η ύψιστη τιμή η συμμετοχή στους αγώνες με το εθνόσημο στο στήθος. Είναι άλλη αίσθηση…
   – Έτσι ήταν πάντα;
   – Ναι. Κι έτσι πρέπει να είναι. Η εθνική Ελλάδας εξαρτάται από τις πλάτες των διεθνών οι οποίες σηκώνουν το βάρος της ευθύνης… Της υποχρέωσης για την εκτέλεση του καθήκοντος τους . Την πάση θυσία επιτυχία της.
   – Τελευταία πάντως, δεν τα πάει καλά. Διαφωνείτε;
   – Συμφωνώ αλλά… Η εθνική Ελλάδας ποτέ δεν πεθαίνει. Μόνον λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς την δόξα τραβά. Πιστεύω σε όλα τα παιδιά της!
   – Θα αφιερώνατε το ρεκόρ σας;
   – Φυσικά. Σε όσους με τίμησαν τόσα χρόνια μέσα κι έξω τα γήπεδα με την αγάπη και τον σεβασμό τους . Και σε όσους εκεί νη τη μεγάλη βραδιά  της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου 1995 ήταν παρόντες στην Τούμπα. Παίκτες, προπονητές και φιλάθλους! Αυτοί έφτιαξαν το ρεκόρ μου. Το ρεκόρ για την εθνική Ελλάδας και τον ΠΑΟΚ!

Σχετικά άρθρα