Άλλο ένα ζευγάρι Γερμανών πλήρωσε το μερίδιό του από το κατοχικό δάνειο! (Φωτογραφίες)

10 Απριλίου 2015

Ένα ακόμη ζευγάρι Γερμανών, το δεύτερο μέσα σε ένα μήνα, αποφάσισε να πληρώσει το μερίδιό του για το κατοχικό δάνειο, που το ίδιο τους το κράτος αρνείται να καταβάλει.

Η Ιllο Mechlinski-Gerrwin και ο Gerhard Gerwinn, είναι Γερμανοί πολίτες και φιλέλληνες, που επισκέπτονται εδώ και αρκετά χρόνια τα Πιτσίδια του Δήμου Φαιστού, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης πήραν τη μεγάλη απόφαση... να ξεπληρώσουν το χρέος τους.

Έτσι, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πιτσιδίων κ. Δημήτρη Καρανδινό και του επέδωσαν το ποσό των 300 €, ως το μερίδιό τους από το κατοχικό δάνειο.

«Διαβάσαμε στο περιοδικό "Spiegel" για τον Ludwig Ζaccharo και την Nina Lange (το πρώτο ζευγάρι που πλήρωσε) που νοµίζουν, ότι πρώτα πρέπει να πληρώσει η Γερµανία το χρέος της απέναντι στην Ελλάδα, πριν απαιτήσει από την Ελλάδα να εξοφλήσει το χρέος της προς την Ε.Ε.», ανέφεραν.

«Αυτοί οι δύο λογάριασαν ένα ποσό, µαζί µε τους τόκους, που κατά την γνώµη τους, θα έπρεπε να πληρώσει η Γερµανία. Συναντήθηκαν µε τον Δήµαρχο του Ναυπλίου και του έδωσαν όσα νόµιζαν, πως πρέπει να πληρώσουν οι δυο τoυς. Επίτηδες ενηµέρωσαν τον Τύπο και το κοινό, όχι για να βγουν στη δημοσιότητα, αλλά για να συνειδητοποιήσει το κοινό το πρόβληµα», πρόσθεσαν.

Πώς όμως πήραν αυτή την απόφαση;

«Η ιδέα µας άρεσε τόσο πολύ και αποφασίσαµε να κάνουµε κάτι παρόµοιο. Δεν µας ενδιαφέρει το ακριβές ποσό και τα νούµερα, αλλά ο συµβολικός χαρακτήρας της προσωπικής υποχρέωσης για τις πολεµικές αποζηµιώσεις. Θέλουµε να δείξουµε ότι η Γερµανία ακόµα και 70 χρόνια µετά τον πόλεµο, δεν πρέπει να αποφύγει να πληρώσει  το δάνειο. Στον Τύπο διαβάσαµε, ότι το κατοχικό δάνειο του 1942 έχει τώρα µια αξία ανάµεσα σε 8 και 12 δις ευρώ. Αν υποθέσουµε ότι η Γερµανία έχει περίπου 82.000.000 κατοίκους, τότε θα πρέπει να δώσει ο κάθε πολίτης περίπου 150 €», υπογράμμισαν.

«Εµείς ερχόµαστε πάνω από 30 χρόνια στα Πιτσίδια και δεν απολαµβάνουµε µόνο την πανέµορφη φύση, αλλά και την εξαιρετική φιλοξενία των κατοίκων προς τους Γερµανούς, παρ όλο το απίστευτο παρελθόν της Γερµανίας στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη. Για αυτό έδωσε ο καθένας µας 150€ για υποστήριξη των άπορων κατοίκων των Πιτσιδίων», κατέληξαν.

germanoi-xreos-2

image

kontranews.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ