Ποια ήταν η ευχάριστη έκπληξη στον Τσίπρα από Κούρδο φοιτητή;

10 Απριλίου 2015

Τον ρώτησε στα ελληνικά πότε θα γίνει προξενείο στο Κουρδιστάν και ο πρωθυπουργός του είπε πως «μπορώ να σου υποσχεθώ ότι μόλις φτιάξουμε προξενείο θα είσαι ο πρώτος πρέσβης»

Μπροστά σε μια πολύ ευχάριστη έκπληξη βρέθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας.

Ο πρωθυπουργός, αφού ολοκλήρωσε την ομιλία του, δέχτηκε ερωτήσεις από φοιτητές. Όλοι έμειναν έκπληκτοι όταν το μικρόφωνο πήρε ένας φοιτητής από το Κουρδιστάν και απηύθυνε ερώτηση σε άπταιστα ελληνικά. 

Όταν πήρε το λόγο ο Ουάν Μπε, ενημέρωσε πως είναι ο πρώτος που μαθαίνει την ελληνική γλώσσα στο πανεπιστήμιο, για να δεχθεί τα έντονα χειροκροτήματα από τους παρευρισκόμενους.

«Η Ελλάδα και το Κουρδιστάν δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις» σημείωσε ο Ουάν Μπε και ρώτησε τον κ. Τσίπρα, «Μήπως υπάρχει κάποια δυνατότητα για την εγκαθίδρυση των διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στις χώρες μας;».

Ο πρωθυπουργός  απάντησε πως «μετά από αυτή την παρουσία που μας γέμισε χαρά, να βλέπουμε να μιλάς τόσο καλά την ελληνική γλώσσα, μπορώ να σου υποσχεθώ ότι μόλις φτιάξουμε προξενείο θα είσαι ο πρώτος πρέσβης εκεί». 

 

http://www.enimerosi24.gr/


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Friedrich Nietzsche
Η Σκέψη της ημέρας
Friedrich Nietzsche