Απέκλεισε τον Ολυμπιακό και πάει… τελικό

Την πρόκριση στον τελικό του UEFA Youth League πανηγυρίζει η Σαχτάρ Ντόνετσκ. Η ουκρανική ομάδα, η οποία στην προηγούμενη φάση απέκλεισε τον Ολυμπιακό, επικράτησε στον ημιτελικό με 3-1 επί της Άνερλεχτ και πήρε το “εισιτήριο” για τον τελικό εκεί όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Ρόμα – Τσέλσι (10/4, 18:15).

Οι Βέλγοι προηγήθηκαν στο 55′ με τον Μπουράρ όμως, η Σαχτάρ αντέδρασε και σε διάστημα τεσσάρων λεπτών έφτασε στην ανατροπή. Στο 76′ ο Κοβαλένκο έφερε το ματς στα ίσια και στο 80′ ο Αρεντάρουκ “έγραψε” το 2-1. Την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης “σφράγισε” επτά λεπτά αργότερα ο Κοβαλένκο, με το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Άντερλεχτ (Μοχάμεντ Ουαχμπί): Σβιλάρ, Ντενάιερ, Ντε Μεντίνα, Ματίς, Λέεμανς (88’ Βάνκαμπ), Λουκεμπάκιο, Μπάστιεν, Μπουράρ (64’ Μανγκαλά), Λέια Ισεκά, Καβάγια, Ομέονγκα (83’ Κουλς).

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Βαλερί Κριβέντσοφ): Κούντρικ, Κιριουκάντσεφ, Σαχούτκιν, Ματβιγιένκο, Βαχιμπεράντζε (90’ Φουρσόν), Πιχάλοκοκ, Στάντερ (63’ Κοβαλένκο), Χλαντστένκο, Μποριάτσουκ, Ζουμπκόφ, Χλαχόλα (57’ Αρεντάρουκ).

Σχετικά άρθρα