Σφαιρόπουλος στον REAL: «Τελικός το πρώτο ματς»!

 
Λίγες ημέρες πριν από την πρώτη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα στην Ισπανία για την προημιτελική φάση της Ευρωλίγκας, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ανέλυσε το πλάνο πρόκρισης της ομάδας του απέναντι στους Καταλανούς, σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ του Μ. Σαββάτου στον REAL FM και στην εκπομπή REALSPORTS. 
 
Ο προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε ότι όλη η προσοχή και η προετοιμασία της ομάδας του είναι αυτή τη στιγμή στραμμένη στην πρώτη αναμέτρηση της σειράς (την Τετάρτη του Πάσχα), μίλησε για το αγωνιστικό προφίλ της Μπαρτσελόνα, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του για τους παίκτες του ότι έχουν την ποιότητα και την εμπειρία να προκριθούν στο Final 4 της Μαδρίτης, χαρακτήρισε «όπλο» για την επίτευξη του στόχου τις αμυντικές επιδόσεις , ενώ είπε ότι η συμμετοχή του Σπανούλη και του Χάντερ θα κριθεί την τελευταία στιγμή.
 
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε στον Παναγιώτη Περπερίδη και στον Αντώνη Κατσαρό:
 
Για την Μπαρτσελόνα: 
 
«Έχουν πολύ καλούς ψηλούς, παίκτες που δημιουργούν με διάφορους τρόπους, με τα πικ εν ρολ, βγαίνοντας στα σκριν ή από τα ποστ. Εκτελούν από την περιφέρεια με τρίποντα είτε τελειώνουν τις φάσεις από το λόου ποστ. Έχουν πολύ καλούς σουτέρ. Είναι μια ομάδα με γεμάτο ρόστερ, με επιθετική πολυφωνία και μεγάλη ταχύτητα. Και είναι πολύ έμπειροι σε αγώνες τέτοιου επιπέδου, όπως φυσικά είμαστε κι εμείς. Έχουμε αρχίσει να δουλεύουμε για την Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ πριν μάθουμε οριστικά ότι αντίπαλος θα είναι η Μπαρτσελόνα. Σήμερα κάναμε προπόνηση και βάλαμε ήδη κάποια στοιχεία από το παιχνίδι της, με στόχο το πρώτο ματς. Κοιτάζουμε το πρώτο ματς, όχι όλη τη σειρά. Κάθε ματς θα είναι τελικός. Έχουμε κάποιες μέρες μπροστά μας να οργανώσουμε το παιχνίδι μας σε άμυνα και επίθεση και να σχεδιάσουμε το ματς για να πετύχουμε το στόχο μας». 
 
Για το ότι ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης: 
 
«Όντως έχουμε την καλύτερη άμυνα έως τώρα στην Ευρωλίγκα. Από τότε που αναλάβαμε έχουμε δώσει μεγάλη έμφαση στο αμυντικό κομμάτι, χωρίς να σημαίνει ότι δε μας ενδιαφέρει η επίθεση, αλλά μέσω της άμυνας μπορούμε να κερδίσουμε μεγάλα ματς σαν αυτά που έρχονται». 
 
Για τους Σπανούλη και Χάντερ:
 
«Είναι αμφίβολη η συμμετοχή τους. Κάνουν θεραπεία, κάποιες ατομικές ασκήσεις για να βελτιωθεί η κατάστασή τους. Ακόμα δεν ξέρουμε. Κάνουν μεγάλη προσπάθεια, θα το δούμε μέρα με την ημέρα. Η συμμετοχή τους πιστεύω θα κριθεί την τελευταία στιγμή». 
 
Για το πλεονέκτημα έδρας και αν εξισορροπείται από το ότι δεν είναι από τις θερμότερες:
 
«Το πλεονέκτημα έδρας μετράει σίγουρα. Ισχύει επίσης ότι σε αυτό το επίπεδο κάθε ομάδα μπορεί να νικήσει σε οποιοδήποτε γήπεδο. Εμείς έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να κερδίζουμε σε δύσκολες έδρες. Σεβόμαστε αλλά δεν φοβόμαστε την Μπαρτσελόνα και έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα μας. Πρέπει να κάνουμε καλές προπονήσεις έτσι ώστε να τα δώσουμε όλα στο πρώτο ματς και να νικήσουμε». 
 
Για το ποιό ματς της σειράς είναι κομβικό:
 
«Αυτό κρίνεται μετά την ολοκλήρωση της σειράς. Εμείς κοιτάμε το πρώτο παιχνίδι σαν τελικό. Αυτό θέλουμε να κερδίσουμε και μετά βλέπουμε τα άλλα. Το πρώτο ματς είναι το πιο καθοριστικό μέχρι φυσικά το επόμενο. Γιατί ακόμα και να κερδίσουμε και να πάρουμε το πλεονέκτημα, δε σημαίνει ότι θα έχουμε προκριθεί. Ή αν χάσουμε ότι θα έχουμε αποκλειστεί. Εμείς πάμε για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι, αυτό σκεφτόμαστε τώρα». 
 
Για το αν είναι το ζευγάρι Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός το μοναδικό από τα τέσσερα που δεν έχει προφανές φαβορί: 
 
«Πιστεύω ότι όλες οι ομάδες σε αυτό το επίπεδο είναι ικανές να κερδίσουν σε κάθε έδρα. Είναι οι 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, άρα όλα τα ζευγάρια είναι ανοιχτά».
 
Για τους τραυματισμούς που είχε στη σεζόν ο Ολυμπιακός: 
 
«Ήταν κακοτυχία γιατί οι τραυματισμοί μας ήταν στο 80-90% από χτυπήματα. Δεν είναι ότι κάποιος τραυματίστηκε μόνος του ή στην προπόνηση. Το βεβαρυμένο πρόγραμμα της Ευρωλίγκας προκαλεί τραυματισμούς σε όλες τις ομάδες. Απλώς εμείς φτάσαμε σε ένα σημείο κακοδαιμονίας. Ελπίζω να το ξεπεράσαμε και να μη συνεχιστεί. Προσπαθήσαμε με ηρεμία να ξεπεράσουμε τους τραυματισμούς, δούλεψε όλη η ομάδα ο καθένας στο κομμάτι του, το ιατρικό τιμ, ο γυμναστής, ο παίκτης, οι συνεργάτες των ατομικών προπονήσεων. Όλοι μαζί. Και χρησιμοποιήσαμε το ρόστερ μας με εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες. Όλοι χρειάζονται για να πάει καλά η ομάδα. Και οι 17 είναι απαραίτητοι. Θέλουμε όλοι να είναι στην καλύτερη κατάσταση για να βοηθήσουν την ομάδα, ο καθένας από το πόστο του». 
 
Για το αν θα υπάρξει ξεκούραση για τους παίκτες λόγω Πάσχα
 
«Όχι, δεν είναι η στιγμή για ανάσες. Είχαμε προπόνηση σήμερα θα έχουμε και αύριο και θα δουλέψουμε καθημερινά ώστε να πετύχουμε το στόχο μας».

Σχετικά άρθρα