ΠΑΟΚ: 89 χρόνια ένδοξης ιστορίας

Ο μεγάλος ΠΑΟΚ γιορτάζει. Ανήμερα του Πάσχα, ο μεγαλύτερος σύλλογος της Βορείου Ελλάδας και ένας απο τους μεγαλύτερους της Ελλάδας με εκατομμύρια πιστούς φιλάθλους σε όλα τα μέρη του κόσμου, συμπληρώνει 89 χρόνια ζωής. 89 χρόνια ένδοξης ιστορίας. Κατακτήσεων, περηφήνιας, αντίστασης, 89 χρόνια γεμάτα δόξα και επιτυχίες.

Ο ερασιτέχνης ΠΑΟΚ στο καταστατικό του, αναφέρει ως γενέθλια ημέρα του συλλόγου την 12η Απριλίου κάθε έτους.

Και στην ανακοινωσή του ο ερασιτέχνης ΠΑΟΚ αναφέρει με νόημα:

«Φίλοι του ΠΑΟΚ, το Σωματείο μας συμπληρώνει φέτος 89 χρόνια ζωής.

Ηταν τότε το 1926 , όταν κάποιοι Ελληνες της Κωνσταντινούπολης έχοντας εγκαταλείψει τις πατρογονικές τους εστίες εγκαταστάθηκαν στη Θεσσαλονίκη, μεταφέροντας μαζί τους την κουλτούρα τους, τον πολιτισμό τους, τα ήθη και τα έθιμά τους.

Αμεσή τους προτεραιότητα η δημιουργία ενός αθλητικού σωματείου, του ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ, Π.Α.Ο.Κ., που έμελλε να γίνει η κορυφαία γέφυρα μεταξύ της Πόλης και της Θεσσαλονίκης, της Βασιλεύουσας και της Συμβασιλεύουσας.

Σήμερα τα 4 «ιερά» γράμματα ξακουστά σε όλη την οικουμένη με εκατομμύρια πιστούς σε όλα τα πλάτη και μήκη της γης εξακολουθούν να μαγεύουν όλους εμάς που πιστεύουμε σε αυτά, αποτελούν τρόπο ζωής και επηρεάζουν την καθημερινότητά μας.

Ο Α.Σ. ΠΑΟΚ ως θεματοφύλακας της ιδέας του ΠΑΟΚ τιμάει όλη την ιστορία του Σωματείου, αλλά και αυτούς που πίστεψαν και πρόσφεραν σ’ αυτό, διοργανώνοντας από κοινού με την ΠΑΕ και ΚΑΕ ΠΑΟΚ την «ΗΜΕΡΑ ΠΑΟΚ».

Φέτος η καταστατική ημέρα εορτής η 12η Απριλίου συμπίπτει με τη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, το ΠΑΣΧΑ.

Για το λόγο αυτό η «ΗΜΕΡΑ ΠΑΟΚ» θα εορτασθεί μέσα στον Μάιο σε ημερομηνία που θα γίνει γνωστή με νεότερη ανακοίνωση του Σωματείου.

Προκαταβολικά αναφέρουμε ότι και φέτος το πνεύμα της γιορτής θα είναι το «Ο ΠΑΟΚ γιορτάζει και προσφέρει» ακολουθώντας το επιτυχημένο πρότυπο των τελευταίων ετών με τη συγκέντρωση τροφίμων για τις Ιερές Μητροπόλεις του Νομού Θεσσαλονίκης.

Κλείνοντας ευχόμαστε σε όλους Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση».

Τα χρώματα

Ο ΠΑΟΚ επέλεξε ως χρώματα του σωματείου το μαύρο και το λευκό, χρώματα που συμβολίζουν το μεν μαύρο το πένθος για την τραγική ιστορία των χαμένων πατρίδων, το δε λευκό την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Σχετικά άρθρα