Πως ήταν η Έλενα Κουντουρά πριν 25 χρόνια (ΦΩΤΟ)

12 Απριλίου 2015

Το όνομά της ταυτίστηκε με μία από τις μεγαλύτερες και ακριβότερες εταιρίες καλλυντικών στον κόσμο. Το πρόσωπό της ταξιδεύει, μεταμορφωμένο από τον μεγάλο φωτογράφο, στιλίστα, art director και αρωματοποιό Serge Loutens, μέσα στον χρόνο.

Το αποκλειστικό της συμβόλαιο με τη Shiseido καθόρισε την πορεία της και την έκανε την πιο δυνατή lasting image. 

Το CNN την είχε συμπεριλάβει στην λίστα με τα 10 top model του κόσμου. Η διεθνής καριέρα της Έλενας Κουντουρά που διήρκεσε από το 1984 μέχρι το 1996, ήταν πραγματική και στημένη πάνω σε γερές βάσεις.

Με βάση της το Παρίσι ή Έλενα Κουντουρά κάθε φορά μεταμορφωνόταν στο αντικείμενο του πόθου του μεγάλου οίκου. 

Με οστεώδες πρόσωπο, εντυπωσιακά ζυγωματικά, ψηλά τόξα στα φρύδια και ψιλόλιγνη σιλουέτα ήταν αυτό που έδινε σάρκα και οστά στην ιαπωνικής αισθητικής και αφήγησης αναφορά του Serge Lutens που δημιουργούσε τις καμπάνιες της Shiseido.
 

Οι φωτογραφίες του Serge Lutens, με σαφείς επιρροές από τουςΜονέ, Μοντιλιάνι και Πικάσο έχουν εκτεθεί σε κορυφαία μουσεία του κόσμου και μαζί τους και η φιγούρα της Έλενας Κουντουρά.

Η σχέση της Ελενας Κουντουρά με τον Lutens αλλά και με τη Shiseido ήταν τόσο μεγάλη και δυνατή, που είναι  το μοντέλο με το μακροβιότερο συμβόλαιο συνεργασίας με την εταιρεία.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Thomas Fuller
Η Σκέψη της ημέρας
Thomas Fuller