Αρχιεπίσκοπος: Στη διάθεση του κράτους η εκκλησιαστική περιουσία

12 Απριλίου 2015

Έτοιμος να προχωρήσει μαζί με το κράτος στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και τα έσοδα να διατεθούν για την αποπληρωμή του χρέους, εμφανίστηκε για πρώτη φορά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, ο προκαθήμενος της ελλαδικής εκκλησίας μίλησε για αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας «από κοινού με το κράτος», υπό την προϋπόθεση, όπως είπε, τα έσοδα που θα προκύψουν από την όποια αξιοποίηση να διατεθούν αποκλειστικά για την αποπληρωμή μέρους του εξωτερικού χρέους της χώρας.

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σημείωσε ότι η προσφορά του για συνεκμετάλλευση της περιουσίας με το κράτος αποκλείει την πώλησή της για τον προφανή, όπως είπε, λόγο «να μην περάσει σε χέρια αλλοδαπών».

Ο αρχιεπίσκοπος προτίθεται άμεσα να συζητήσει το θέμα με τον πρωθυπουργό | ΕUROKINISSI

Επεσήμανε παράλληλα ότι το θέμα θα συζητηθεί εν ευθέτω χρόνω με τον πρωθυπουργό και έστειλε μήνυμα στη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι «δεν έχω διαφορές μαζί της, αλλά ό,τι μπορεί να γίνει υπέρ του ελληνικού λαού θα ήταν ευπρόσδεκτο».

Αποκάλυψε ότι στο παρελθόν, χωρίς να καθορίζει πότε ακριβώς, η καγκελάριος της Γερμανίας είχε στείλει τον Γιόακιμ Φούχτελ, εκπρόσωπο της καγκελαρίας για την ελληνογερμανική συνεργασία, στην Αρχιεπισκοπή, «για μια συζήτηση εφ' όλης της ύλης». Ωστόσο, δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες της συζήτησης.

efsyn


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ