Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Τσέλσι στους… μικρούς (videos&pics)

Το… σήκωσε η Τσέλσι στους Νέους! Οι «μικροί» των «μπλε» του Λονδίνου ήταν οι μεγάλοι νικητές στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων με σκορ 3-2 κόντρα στη Σαχτάρ στη Νιόν της Ελβετίας!!! Οι Λονδρέζοι πήραν τα σκήπτρα απ’ την Μπαρτσελόνα.
Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό και είχε «πλούσιο» θέαμα, με τους παίκτες της Τσέλσι να είναι ανώτεροι στον αγωνιστικό χώρο και έτσι σήκωσαν την κούπα. Μόλις στο 7’ ο αρχηγός και MVP του αγώνα, Μπράουν πέτυχε το 1-0 για την Τσέλσι. Οι Ουκρανοί στη συνέχεια πίεσαν και έκαναν το 1-1 με αυτογκόλ του Κρίστενσεν στο 37’.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι «μπλε» μπήκαν αποφασισμένοι να κατακτήσουν το τρόπαιο και στο 47’ ο Σολάνκε (μς 12 γκολ είναι ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης) έκανε το 2-1 και στο 55’ ο Μπράουν με το δεύτερο προσωπικό του γκολ σημείωσε το 3-1… Στη συνέχεια η Τσέλσι είχε τον έλεγχο του αγώνα. Η Σαχτάρ κατάφερε να μειώσει στις καθυστερήσεις σε 3-2 με γκολ του Κοβαλένκο…
****Να θυμίσουμε πως η Σαχτάρ κατά τη διάρκεια της σεζόν είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να αδικούνται από την διαιτησία στο ματς που έγινε στην Ουκρανία.
****Φέτος ήταν η δεύτερη χρονιά που διεξήχθη η συγκεκριμένη διοργάνωση. Η UEFA θέλει να δώσει αίγλη στην διοργάνωση. Να αναφέρουμε πως στη Νιόν οι αποστολές των δυο ομάδων συμμετείχαν μαζί σε σεμινάριο για το ποδόσφαιρο. Επίσης, έκαναν και μαζί προπόνηση πριν από το μεγάλο ραντεβού…

Σχετικά άρθρα