Πάλεψε αλλά ηττήθηκε η Εθνική (12-11) από την Ουγγαρία

Την ήττα γνώρισε η Εθνική μας ομάδα ανδρών υδατοσφαίρισης από την πανίσχυρη Ουγγαρία, με 12-11 για την 10η και τελευταία αγωνιστική του Γουόρλντ Λιγκ, αποχαιρετώντας με ψηλά το κεφάλι έτσι τη διοργάνωση, αφού κατετάγη δεύτερη στον όμιλό της, με 12 βαθμούς.

Η Ουγγαρία, αντίθετα, προκρίθηκε στο Σούπερ Φάιναλ, συγκεντρώνοντας 18 βαθμούς. Η Εθνική μας ομάδα, που ήταν μαχητική καθ΄ όλη τη διάρκεια του σπουδαίου παιχνιδιού στρέφει πλέον την προσοχή της στην προετοιμασία της, ενόψει του Παγκόσμιου πρωταθλήματος του Καζάν, στο οποίο μπορεί να κάνει την υπέρβαση, κάτι που απέδειξε με τη σημερινή της απόδοση.

Η Εθνική μας ξεκίνησε αρκετά καλά, όντας αμυντικά σταθερή στο πρώτο οκτάλεπτο, δεχόμενη μόλις δύο τέρματα, με μοναδικό πρόβλημά της, την επιθετική της λειτουργία. Στο δεύτερο οκτάλεπτο, η ψαλίδα άνοιξε επικίνδυνα υπέρ των Ούγγρων, με την ομάδα του Τίμπορ Μπένεντεκ να προηγείται ακόμα και με 6-2, πριν μειώσει ο Αλέξανδρος Γούνας σε 6-3, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο μισό.

Με τους καλύτερους οιωνούς άρχισε το τρίτο οκτάλεπτο για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου, η οποία πετυχαίνοντας 3 πολύ όμορφα τέρματα κατάφερε να μειώσει σε 7-6, όντας σε απόσταση βολής από την ισοφάριση, με τον Χοσνιάσνκι όμως να δίνει στους γηπεδούχους διαφορά δύο τερμάτων.

Σε πραγματικό ντέρμπι εξελίχθηκε το τέταρτο οκτάλεπτο, με την Εθνική μας να παίζει χωρίς άγχος και να βρίσκει δίχτυα πέντε φορές, διασπώντας αρκετά άνετα την άμυνα των Ούγγρων. Το τελικό αποτέλεσμα, μόνο ευχαριστημένους μπορεί να αφήσει τους διεθνείς μας ενόψει της συνέχειας.

Κορυφαίοι για την ελληνική ομάδα οι Αλέξανδρος Γούνας και Κώστας Μουρίκης, οι οποίοι σημείωσαν από 3 τέρματα.

Οκτάλεπτα: 2-1, 4-2, 2-3, 4-5

Σχετικά άρθρα