Αμφισβητούμενο προβάδισμα για Γιουβέντους (video)

Η Γιουβέντους επιβλήθηκε με 1-0 της Μονακό στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα προημιτελικά του Champions League, με πέναλτι που κέρδισε ο Μοράτα (προκαλώντας την αντίδραση των Γάλλων) και αξιοποίησε ο Βιντάλ.

Η ιταλική ομάδα εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της. Η Μονακό πάντως ήταν ιδιαίτερα δραστήρια και προσπάθησε πολύ για το γκολ, το οποίο δεν ήρθε ποτέ, κυρίως, λόγω της ικανότητας του Μπουφόν, αλλά και της φλυαρίας στην τελική προσπάθεια από τους παίκτες του Ζαρντίμ.

Στο 56ο λεπτό ο διαιτητής Κράλοβετς από την Τσεχία έμελλε να παίξει καθοριστικό ρόλο στη φάση που έκρινε την αναμέτρηση. Ο ρέφερι είδε παράβαση σε μαρκάρισμα του Ρικάρντο Καρβάλιο στον Μοράτα, με τη διαφορά ότι ακόμη κι αν υπήρξε αντικανονική επαφή, αυτή έλαβε χώρα έξω από την γαλλική περιοχή.

Ο Βιντάλ ανέλαβε την εκτέλεση, νίκησε τον Σούμπασιτς και έδωσε στην ομάδα του το προβάδισμα με 1-0, σκορ που παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Ενόψει του αγώνα ρεβάνς στο πριγκιπάτο σε μία εβδομάδα η Γιουβέντους έχει το «πάνω χέρι» για την πρόκριση, όμως κανένας δεν θα πρέπει να ξεγράψει την ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ, η οποία παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ανταγωνιστική.

Οι συνθέσεις:

Γιουβέντους (4-3-1-2): Μπουφόν, Λίχτσταϊνερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Μαρκίζιο, Πίρλο (74′ Μπαρτζάλι), Βιδάλ, Περέιρα (87′ Στουράρο), Μοράτα (83′ Μάτρι), Τέβες.

Μονακό (4-3-3): Σούμπασιτς, Ράτζι (71′ Μπερμπάτοβ), Καρβάλιο, Αμπντενούρ, Κιρζαβά, Μουτίνιο, Φαμπίνιο, Κοντογκμπιά, Ντιράρ (51′ Μπερνάρντο Σίλβα), Μαρσιάλ (87′ Ματέους Καρβάλιο), Φερέιρα Καράσκο.

Σχετικά άρθρα