Οι… Αγνοούμενοι!

Σημερινό δημοσίευμα της Live Sport καταγράφει την πορεία των 41 ποδοσφαιριστών που πέρασαν από το ρόστερ της ΑΕΚ τη σεζόν του υποβιβασμού…
Αναλυτικά το δημοσίευμα: 
“Στις 14/4/13 γράφτηκε η πιο μαύρη σελίδα της ιστορίας της ΑΕΚ. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι της 29ης αγωνιστικής της σεζόν 2012-2013, με τον Πανθρακικό την ενδεκάδα της “Ένωσης” την αποτελούσαν οι: Αραμπατζής, Βλάχος, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής, Τσουμάγκας, Μητρόπουλος, Φέτσης, Φούντας, Γκερέιρο, Ανάκογλου και Πετρόπουλος, ενώ σαν αλλαγές είχαν χρησιμοποιηθεί οι Ρίκκα και Καραλής.
Ωστόσο οι προαναφερόμενοι δεν ήταν οι μόνοι υπαίτιοι του υποβιβασμού. Το ρόστερ εκείνης της σεζόν αριθμούσε συνολικά 41 (!!!) ποδοσφαιριστές! Εκ των οποίων μόλις 3 κατάφεραν να… επιβιώσουν και να παραμείνουν στην ΑΕΚ της νέας εποχής. Οι Μιγκέλ Ανχελ Κορδέρο, Δημήτρης Ανάκογλου και Δημήτρης Γροντής. Από τους υπόλοιπους 38, αν εξαιρέσουμε τους Ντίμι Κωνσταντόπουλο, Γιώργο Κουτρουμπή και Αντώνη Πετρόπουλο που δεν εξαφανίστηκαν από το χάρτη, όλοι οι υπόλοιποι δεν μπόρεσαν να ξεχωρίσουν ή να δείξουν κάτι το ιδιαίτερο. Πάμε να δούμε κάθε περίπτωση αναλυτικά: 
Ντίμι Κωνσταντόπουλος: Επέστρεψε στην Αγγλία και αγωνίζεται με τη φανέλα της Μίντλεσμπρο με την οποία διεκδικεί την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ. Βασικό στέλεχος της ομάδας του Αϊτορ Καράνκα 
Γιάννης Αραμπατζής: Πήγε στην Κύπρο. Έκανε μία πολύ καλή σεζόν με τη φανέλα του Ερμή Αραδίππου, πέρσι το καλοκαίρι “μετακόμισε” στην ρουμανική Άστρα, αλλά είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.
Θοδωρής Μοσχονάς: Έπαιξε πέρσι στο Φωστήρα σε 23 ματς. Το καλοκαίρι τον αγόρασε ο Λεβαδειακός, δεν έκανε συμμετοχή και από το Γενάρη αγωνίζεται στην Καλλιθέα.
Ηλίας Μακρυωνίτης: Ο “Βενιαμίν” τον τότε γκολκίπερ. Πέρσι έκανε μία συμμετοχή με τον Ιωνικό και φέτος 11 με τη Γλυφάδα στο πρώτο μισό. Πλέον ανήκει στα Χανιά…
Γιάννης Κοντοές: Αποχώρησε στις 21 Ιανουαρίου της σεζόν της πτώσης λόγω οφειλών. Έπαιξε για 1 1/2 χρόνο στον Αστέρα Τρίπολης και φέτος φοράει τη φανέλα του Ατρομήτου.  
Γιάγκο Φερνάντεζ: Τον Ιανουάριο του 2013 ήταν το τελευταίο του ματς με την ΑΕΚ στην ήττα από τον Αστέρα στην Τρίπολη. Γύρισε στην Ισπανία για λογαριασμό της Χάκεν, δεν έπαιξε ούτε σε ένα ματς και “μετακόμισε” στη Σαχτάρ Καραγκαντί του Καζακστάν. Πλέον αγωνίζεται στη Β’ Πορτογαλίας και συγκεκριμένα στην Οριεντάλ. 
Σπύρος Ματεντζίδης: Περιπλανιέται στη Γ’ Εθνική.  Έπαιξε στην Κόρινθο ως δανεικός από την ΑΕΚ και πέρσι στον Κιλκσιακό. Φέτος τα ίχνη του αγνοούνται… 
Κώστας Νικολόπουλος: Έπαιξε για λίγο στη Ζάκυνθο, στη συνέχεια πήγε στο τοπικό (Ολυμπιακός Λαμπετ.), φέτος ήταν στο ρόστερ του Πανηλειακού, αλλά μετά τη διάλυσή του, εξαφανίστηκε. 
Κώστας Βλάχος: Μετά την ΑΕΚ πήγε στη β’ ομάδα του Ολυμπιακού. Παραχωρήθηκε φέτος δανεικός στο Φωστήρα, αλλά και αυτός δεν είχε την εξέλιξη… Μαλντίνι που κάποιοι προέβλεπαν ότι θα έχει.
Βαλεντίνος Βλάχος: Ο δεξιός μπακ πήγε στη Μπριζ του Άρναρ Γκρέταρσον. Γύρισε στον Άρη, ξαναπήγε στη Μπριζ για να επιστρέψει στον Πανιώνιο, όπου ακόμα δεν έχει κάνει ούτε συμμετοχή.
Μαυρουδής Μπουγαΐδης: Φόρεσε τη φανέλα της Γρανάδα, επέστρεψε στον Άρη ως δανεικός και πλέον βγάζει το ψωμί του με τη μορφή δανεισμού στη Λέχια Γκντανσκ της Πολωνίας.
Χρήστος Αρκούδας: Μετά την “περιπέτειά” του πήγε στον Ατρόμητο όπου πέρσι έκανε μία συμμετοχή, ενώ φέτος ανήκει στη Λαμία, με τη φανέλα της οποίας έκανε δύο συμμετοχές. 
Κώστας Τσούπρος: Έμεινε στην ΑΕΚ της Γ’ Εθνικής, αλλά αποχώρησε το καλοκαίρι. Έπαιξε στον Αστέρα Μαγούλας στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος και πλέον ανήκει στον Ηρακλή Ψαχνών. 
Γιώργος Κουτρουμπής: Η μία από τις δύο εξαιρέσεις. Την πρώτη του χρονιά μετά την ΑΕΚ στάθηκε αξιοπρεπέστατα στον Παναθηναϊκό. Φέτος έχει χάσει τη θέση του βασικού, αλλά έχει κάνει 23 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. 
Σωκράτης Τσουκαλάς: Μετά την ΑΕΚ της Γ’ Εθνικής, προσπάθησε να πάει στο Φωκικό, κάτι χάλασε στην πορεία και πλέον είναι στο ρόστερ του Πανσερραϊκού. 
Γιώργος Κατίδης: Ο παίκτης “σκάνδαλο” εκείνης της σεζόν πέρασε και δεν ακούμπησε από την ιταλική Νοβάρα. Επέστρεψε στην Ελλάδα, έπαιξε στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος στη Βέροια και πλέον ανήκει στο Λεβαδειακό.
Ρότζερ Γκερέιρο: Περιπλανιέται στις μικρές κατηγορίες της Βραζιλίας. Γκαρατινγκούετα, Κομερσιάλ και  Ρίο Μπράνκο (Γ’ κατηγορία), είναι οι σταθμοί της καριέρας του στη μετά ΑΕΚ εποχή.
Κώστας Κοτσαρίδης: Αποχώρησε μεσούσης της σεζόν του υποβιβασμού. Πήγε στον Άρη, έμεινε για ενάμισι χρόνο και το καλοκαίρι “μετακόμισε” στη Νίκη Βόλου, όπου η… καριέρα του έληξε άδοξα. 
Αντώνης Ρίκκα: Έπαιξε στη γαλλική Ρεντ Σταρ τη σεζόν μετά τον υποβιβασμό, αλλά επέστρεψε το καλοκαίρι και φόρεσε τη φανέλα του Αιγινιακού. 
Παναγιώτης Λαγός: Άλλη μία αποχώρηση λόγω οφειλών τον Γενάρη του 2013. Πήγε στην Ουκρανία για λογαριασμό της Βόρσκλα, αλλά από το καλοκαίρι φοράει τη φανέλα του Απόλλωνα. 
Ταξιάρχης Φούντας: Μετακόμισε στην Αυστρία και στη Ρεντ Μπουλ. Όμως εκείνη τον έδωσε δανεικό στη Λίφερινγκ και στη Γκρέντινγκ. Το καλοκαίρι ήρθε στον Πανιώνιο, με τη φανέλα του οποίου έχει κάνει 30 ματς και έχει πετύχει 4 γκολ.
Μιχάλης Τσαμουρλίδης: Στα μέσα της σεζόν πήγε στον Πανιώνιο. Πέρσι έπαιξε στη Νέα Ιωνία και φέτος στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.
Ξενοφών Φέτσης: Δόξα Βύρωνα, Εθνικός Πειραιά και Κηφισιά είναι οι τρεις σταθμοί της καριέρας του μετά τον υποβιβασμό. Συνολικά 14 ματς έχει παίξει την τελευταία διετία. Στην ΑΕΚ είχε 19 συμμετοχές…
Ζόζεφ Αγκιριμπά: Το ακριβοπληρωμένο έγκλημα του Αδαμίδη πήγε στην Τόρε Λεβάντε (ομάδα της… Τερκέρα Ντιβιζιόν στην Ισπανία) και στη συνέχεια στη γαλλική Ρεντ Σταρ με την οποία έχει παίξει σε ένα ματς…
Τάσος Τσουμάγκας: Έμεινε στη Γ’ Εθνική, αλλά τον… αποχαιρέτησαν το καλοκαίρι. Το πρώτο μισό της σεζόν το πέρασε στον Πανελευσινιακό και το δεύτερο τον βρίσκει στον Πιερικό.
Δημήτρης Αναστασόπουλος: Ο απόλυτος κατήφορος. Πήγε στη Γ’ Γερμανίας για λογαριασμό της Γιαν Ρέγκενσμπουρ, επέστρεψε στην Ελλάδα και έπαιξε στην Αναγέννηση Καρδίτσας και φέτος παίζει στα Σούρμενα (τοπικό). 
Αλέξανδρος Νικολιάς: Ίσως ο αδικημένος του ρόστερ. Δεν βρήκε χώρο στην ΑΕΚ της Γ’ Εθνικής αλλά κάνει καλές σεζόν με τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου (όλες στη Β κατηγορία). 
Παύλος Μητρόπουλος: Μετά την ΑΕΚ πήγε στον Πανιώνιο. Στη διετία του στην πλατεία έχει παίξει σε 65 ματς, αλλά το όνομά του αναφέρεται συχνά πυκνά σε πολύ περίεργες υποθέσεις… Ήταν και ένας από τους λόγους που δεν έμεινε ούτε στην ΑΕΚ της Γ’ Εθνικής, αν και το ήθελε πολύ. 
Νίκος Κατσικοκέρης: Κάθε σεζόν και πιο κάτω. Μισή χρονιά στον Πανθρακικό μετά την πτώση, μία στον Παναιγιάλειο και πλέον στη Γ’ Εθνική για λογαριασμό του Παναργειακού. 
Θωμάς Τσίτας: Η σεζόν 2013-2014 τον βρήκε στην Νίκη Βόλου. Πέρσι “μετακόμισε” στον Πανηλειακό, αλλά μετά τη διάλυσή του, πήγε στην Καλλιθέα. 
Ανδρέας Σταματής: Στέριωσε στη Β’ Εθνική. Πέρσι στο πρώτο μισό της χρονιάς ήταν στον Πανηλειακό και μετά στον Ηρακλή Ψαχνών. Φέτος ανήκει στο ρόστερ του Πιερικού.
Χοσέ Φουρτάδο: Έφυγε… τρέχοντας από την ΑΕΚ. Πήγε στη Ρουμανία και την Πόλι Τιμισοάρα, αλλά πρόσφατα επέστρεψε στην Ελλάδα και πλέον ανήκει στον Παναιγιάλειο. 
Αινείας Καλογέρης: Ο μεγάλος άτυχος λόγω των τραυματισμών του. Παίζει μπάλα στη Γ’ Εθνική. Στο πρώτο μισό άνηκε στον Παναργειακό, αλλά πλέον έχει μετακομίσει στον Αστέρα Μαγούλας. 
Αντώνης Πετρόπουλος: Έκανε μία πολύ καλή σεζόν στον Απόλλωνα, το καλοκαίρι πήγε στον ΟΦΗ, αλλά από το Γενάρη έχει μετακομίσει στην Καλλονή. Δεν βγάζει μάτια, αλλά υπάρχει… 
Χρήστος Παπαδημητρίου: Από τη Ρεντ Μπουλ Λειψίας, όπου πήγε, έπαιξε δανεικός στην αυστριακή Λίφερινγκ και φέτος ανήκει στην Ίντερ Λειψίας, αγωνιζόμενος στην τοπική κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος. 
Γιάννης Καραλής: Πέρσι έπαιξε στην Καλλιθέα. Φέτος φόρεσε τη φανέλα του Α.Ο Χανιά, αλλά αποχώρησε τον Ιανουάριο. 
Νίκος Κουρέλλας: Πήγε στην Καβάλα της Β’ Εθνικής όπου έπαιξε για μία σεζόν. Φέτος ξεκίνησε από τη Γ’ Εθνική με τον Έβρο Σουφλίου, αλλά στα μέσα της περιόδου, πήρε προαγωγή στη Β’ Εθνική, όπου αγωνίστηκε με τον Αγροτικό Αστέρα…
Μιχάλης Παυλής: Έμεινε στην ομάδα της καρδιάς του, αλλά τον Ιανουάριο του 2014 ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση. Πλέον ανήκει στο τμήμα των προπονητών των Ακαδημιών της ΑΕΚ.”.

Σχετικά άρθρα