Επαλέ: «Άδικος ο υποβιβασμός του Ηρακλή»

Ο Ζοέλ Επαλέ έχει φορέσει την φανέλα του Ηρακλή και αποτελεί έναν από τους πιο αγαπητούς της εξέδρας.
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής έδωσε συνέντευξη στην Arena Press και μίλησε για την προσπάθεια που κάνει ο Ηρακλής ώστε να ανέβει στην Σούπερ Λιγκ.
Αναλυτικά:
Παρακoλουθείς τον Ηρακλή;
«Αυτό δεν χρειάζεται να το ρωτάς. Φυσικά και προσπαθώ να μαθαίνω όσο γίνεται περισσότερα πράγματα για τον Ηρακλή. Μπορεί να μην γνωρίζω τα πάντα, αλλά ξέρω πως είναι έτοιμος να επιστρέψει στη Σούπερ Λιγκ. Έχει κάνει μια πολύ καλή σεζόν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και τώρα θα πρέπει να πετύχει τον στόχο του στα πλέι οφ».
Είναι ένα μίνι πρωτάθλημα με 10 αγωνιστικές και ο Ηρακλής ξεκινάει με επτά βαθμούς και η ΑΕΚ με δέκα. Μπορεί να τα καταφέρει;
«Ακόμα και με μηδέν βαθμούς να ξεκινούσε, θα σου έλεγα ότι μπορεί να το πετύχει. Γιατί ο Ηρακλής είναι μια ομάδα με ιστορία και δυναμική και είναι υποχρεωμένος να κοιτάει πάντα ψηλά. Όσον αφορά την υπάρχουσα κατάσταση, είναι ένα μεγάλο μπόνους για την ομάδα μου και πιστεύω ότι τα παιδιά που θα παίξουν σε αυτούς τους αγώνες θα το πετύχουν».
Πιστεύεις ότι είναι διαφορετικές αυτές οι αναμετρήσεις;
«Από τη στιγμή που υπάρχει καλή ψυχολογία, δεν διαφέρει σε τίποτα από τις υπόλοιπες αναμετρήσεις. Είναι σημαντικό πάντως να μπορέσει να ξεκινήσει με μια νίκη, γιατί αυτό θα δώσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στους παίκτες. Ξέρω ότι στην ομάδα υπάρχουν έμπειροι ποδοσφαιριστές και σε τέτοιους αγώνες αυτό είναι σημαντικό».
Θα παίξει σημαντικό ρόλο ο παράγοντας – έδρα;
«Πάντα σ’ ένα πρωτάθλημα ή σε μια σειρά αγώνων θα πρέπει να εκμεταλλεύεσαι την έδρα σου. Όταν αγωνιζόμουν στον Ηρακλή είχαμε μια δυνατή έδρα και αυτό ήταν η βάση μας. Πιστεύω ότι και τώρα θα μπορέσουν να έχουν μια δυνατή έδρα για να πάρουν τους απαραίτητους βαθμούς».
Έχεις επικοινωνία με πρώην συμπαίκτες σου ή με ανθρώπους στη Θεσσαλονίκη;
«Στην Ελλάδα έκανα πολλούς φίλους, αλλά τους περισσότερους στη Θεσσαλονίκη και στον Ηρακλή. Μιλάω τακτικά μαζί τους και μαθαίνω τα νέα της ομάδας. Χαίρομαι όταν με καλούν στο τηλέφωνο και μου λένε ότι κερδίζει ο Ηρακλής».
Τι σημαίνει μια επιστροφή του Ηρακλή στη Σούπερ Λιγκ;
«Όταν υποβιβάστηκε ο Ηρακλής είχε γίνει μια τεράστια αδικία. Υποβιβάστηκε για άλλους λόγους και τώρα θα πρέπει να επιστρέψει και να μείνει εκεί για πάντα. Είναι μια τεράστια ομάδα που πλέον, όπως μαθαίνω, έχει δυνατές βάσεις και με τον κόσμο στο πλευρό της μπορεί να πετύχει πολλά. Έτσι, θα μπορέσει να απαντήσει με τον καλύτερο τρόπο».
Μια και αναφέρθηκες για τον κόσμο, θα παίξει ρόλο η παρουσία των φιλάθλων στα πλέι οφ;
«Πάντα οι παίκτες χαίρονται όταν έχουν τους φίλαθλους στο πλευρό τους, ειδικότερα εκτός έδρας. Δίνουν δύναμη για να μπορέσεις να βγάλεις κάτι περισσότερο. Στον Ηρακλή πάντα οι φίλαθλοί μας ήταν σαν ένας συμπαίκτης μας και μας βοηθούσαν σημαντικά για να μπορέσουμε να κερδίζουμε τους αγώνες. Αυτό θα κάνουν και τώρα για να μπορέσει η ομάδα να πετύχει τον στόχο της».

Σχετικά άρθρα