Οβερ στο Παρίσι, άσος η Σεβίλη

167. ΠΑΡΙ Σ.Ζ.-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΟΒΕΡ 1.65
Σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση οι δύο αντίπαλοι με κοινό χαρακτηριστικό ότι πετυχαίνουν γκολ με χαρακτηριστική άνεση. Η Παρί πηγαίνει στο μεγάλο ματς με ψηλά το ηθικό καθώς το περασμένο Σάββατο κατέκτησε τον πρώτο από τους τέσσερις τίτλους που κυνηγά φέτος. Στο 4-0 επί της Μπαστιά από δύο γκολ πέτυχαν Ιμπραϊμοβιτς και Καβάνι. Ο Σουηδός θα είναι σήμερα απών όπως και ο βασικός κεντρικός αμυντικός Νταβίντ Λουίς. Απουσίες σημαντικές αλλά όχι καθοριστικές καθώς οι Γάλλοι έχουν αποδείξει ότι ειδικά στην έδρα τους είναι ακαταμάχητοι. Αλλωστε στο “Παρκ ντε Πρενς” έχασαν για τελευταία φορά πέρσι το Μάιο. Με τη Μπάρτσα έχουν αναμετρηθεί τέσσερις φορές από το 2013 με τις επιθέσεις των δύο κλαμπ να έχουν ρόλο πρωταγωνιστή. Στα προημιτελικά της σεζόν 2012-13 στο Παρίσι η αναμέτρηση εληξε 2-2 και στη Βαρκελώνη 1-1. Φέτος στους ομίλους οι εκάστοτε γηπεδούχοι νίκησαν. Με 3-2 οι Γάλλοι, με 3-1 οι Ισπανοί. Οι Καταλανοί ήταν χάρμα οφθαλμών στο πρώτο μέρος του αγώνα με τη Σεβίλη οπου προηγήθηκαν 2-0 ωστόσο αρκέστηκαν στην ισοπαλία (2-2) καθώς δεν άντεξαν στην πίεση των γηπεδούχων έως το τέλος της συναρπαστικής αναμέτρησης. Η γραμμή πυρός με Μέσι, Νεϊμάρ, Σουάρες αναμένεται να δώσει και πάλι σπουδαίο θέαμα και γκολ. Εναλλακτικά δεν θα ήταν κακή περίπτωση το goal/goal με απόδοση 1.55
190. ΣΕΒΙΛΗ-ΖΕΝΙΤ 1 1.60
Οι Σεβιγιάνοι διατήρησαν το αήττητο του “Σάντσεθ Πιθχουάν” κάνοντας εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τη Μπαρτσελόνα, εκεί που ισοφάρισαν σε 2-2.Επιασε πλέον στην τέταρτη θέση της Πριμέρα τη Βαλένθια και παρέμεινε αήττητη σε 10ο αγώνα εντός και εκτός συνόρων. Σε φουλ φόρμα οι Ανδαλουσιάνοι έχουν και φέτος υψηλούς στόχους που φτάνουν μέχρι της συμμετοχή τους στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και στην κατάκτηση εκ νέου του Γιουρόπα Λιγκ. Στην αναμέτρηση με τους Ρώσους θα παραταχθεί πλήρης με μοναδική απουσία τον τραυματία τερματοφύλακα Μπέτο την απουσία του οποίου αναπληρώνει με επιοτυχία ο νεαρός Σέρχιο Ρίκο.
Είναι πιό κοντά στη νίκη οι γηπεδούχοι όχι μόνο λόγω της πολύ καλής αγωνιστικής κατάστασης που διάγουν αλλά και εξ αιτίας των προβλημάτων της Ζενίτ η οποία θα παραταχθεί στο τερέν δίχως τέσσερις βασικούς. Τους αμυντικούς Κρισίτο Σμόλνικοφ, τον χαφ Ντάνι και το βαρύ πυροβολικό της επίθεσης τον Χουλκ που έχει σκοράρει 12 φορές.
Η προϊστορία ευνοεί τους Ισπανούς καθώς η μεν Σεβίλη έχει Ευρωπαϊκό απολογισμό με ομάδες από τη Ρωσία τρείς νίκες, μία ήττα ενώ η Ζενίτ έχει υποστεί πέντε ήττες σε ισάριθμες παρουσίες της επί Ισπανικού εδάφους.

Σχετικά άρθρα