Υγιεινό επιδόρπιο; Τούρτα πικρής σοκολάτας με ρούμι και μέλι

<div class="ingredients">
<h3 class="field-label">Συστατικά:</h3>
<div class="field field-name-field-recipe-ingredients field-type-text-long field-label-hidden">
<div class="field-items">
<div class="field-item even">
<p><span>400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (με 72% κακάο)<br />500 ml Κρέμα γάλακτος  πλήρης<br />2 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο<br />2 κ.σ. ρούμι μαύρο<br />½ φλ. αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης</span></p>
</div>
</div>
</div>
<div class="ingredients-right"> </div>
</div>
<div class="advertisement_area_1"> </div>
<div class="procedure">
<h3 class="field-label">Οδηγίες:</h3>
<div>
<p align="left"><span>1. Κομματιάζουμε την πικρή σοκολάτα σε ένα μεγάλο μπολ και την περιχύνουμε με το θυμαρίσιο μέλι.</span></p>
<p align="left"><span>2. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν βράσει την αποσύρουμε από την φωτιά.</span></p>
<p align="left"><span>3. Τη ρίχνουμε στη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.</span></p>
<p align="left"><span>4. Προσθέτουμε το ρούμι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε την κρέμα λίγο να κρυώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.</span></p>
<p align="left"><span>5. Παίρνουμε τη φόρμα δακτυλίδι με τη σοκολατένια βάση για τούρτα και πασπαλίζουμε τα αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης.</span></p>
<p align="left"><span>6. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα σοκολάτας. Το βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να σφίξει.</span></p>
<p align="left"><span>7. Προτού σερβίρουμε, αφήνουμε λίγο την τούρτα σε θερμοκρασία δωματίου. Ξεφορμάρουμε. Αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά εκτός ψυγείου και σερβίρουμε.</span></p>
<p align="left"><span><br /></span></p>
<p align="left"><span><br /></span></p>
<p align="left"><span>http://www.gourmed.gr/</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα