Μοναδική μακαρονάδα με κοτόπουλο και τζίντζερ

15 Απριλίου 2015

Υλικά

  • 250γρ. πένες (ή οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό)
  • 1 φιλέτο κοτόπουλο, σε μπουκιές
  • 5 ντοματίνια, κομμένα στα 2
  • 2 σκελίδες σκόρδο και 1 επιπλέον
  • 2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 κομματάκι τζίντζερ φρέσκο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1-2 πιπεριές Φλωρίνης, σε ροδέλες
  • 1 κουτ. γλυκού κόκκους από πιπέρι πράσινο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Βήμα 2

Ρίχνετε στο μούλτι τα ντοματίνια, το τζίντζερ, το λεμόνι, το γιαούρτι και τις 2 σκελίδες σκόρδο και τα χτυπάτε μέχρι να πάρετε μια ομοιόμορφη σάλτσα.

Βήμα 3

Σε μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε το κοτόπουλο, τις πιπεριές, το πιπέρι, το αλάτι και τη 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να ροδίσει το κοτόπουλο. Αφού το σκόρδο βγάλει τα αρώματά του, το βγάζετε από το τηγάνι.

Βήμα 4

Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο, ρίχνετε στο τηγάνι το μίγμα με το γιαούρτι. Ανακατεύετε και αφήνετε τη σάλτσα να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά.

Βήμα 5

Ρίχνετε τις πένες, ανακατεύετε μέχρι να δέσει ωραία η σάλτσα και σερβίρετε το φαγητό ζεστό πασπαλισμένο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

http://www.olivemagazine.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ
Τα νέα της ημέρας
13:47 Τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ