Σαλάτα με αγκινάρες αυγά και αρακά!

15 Απριλίου 2015

Υλικά

  • 8 καρδιές αγκινάρας
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, πάρα πολύ ψιλοκομμένα
  • 6 αβγά κομμένα στη μέση
  • 1 φλιτζάνι ελιές θρούμπες
  • τουφίτσες από άνηθο και μαϊντανό
  • 1 φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο (δεν χρειάζεται βράσιμο)
  • Για τη σος
  • ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μαραθόσπορο
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεματάτε τις καρδιές αγκινάρας al dente και τις κόβετε σε φέτες μόλις κρυώσουν.

Βήμα 2

Χτυπάτε στο γουδί το μαραθόσπορο και ενώνετε σε ένα μπολάκι όλα τα υλικά της σος.

Βήμα 3

Βάζετε σε μια σαλατιέρα τις αγκινάρες, τα κρεμμυδάκια, τις ελιές, τον αρακά και τα μυρωδικά, αλατίζετε ελαφρά και ενώνετε με τα ¾ της σος. Απλώνετε ομοιόμορφα τα αβγά, τα αλατοπιπερώνετε και με ένα μικρό κουταλάκι μοιράζετε πάνω τους τη σος που περίσσεψε.

 

 

http://www.olivemagazine.gr/


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +98626+43397+54 - adTechUnit 6
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ