«Στόχος το πρωτάθλημα, ανησυχία για διαφθορά και οικονομικά»

Στον Παναθηναϊκό δεν το κρύβουν πια ότι η κατάκτηση του πρωταθλήματος αποτελεί πρωταρχικό στόχο για τη νέα σεζόν. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιάννης Αλαφούζος μιλώντας στην εφημερίδα «Πράσινη» ξεκαθάρισε ότι οι Πράσινοι στοχεύουν να κατακτήσουν τον τίτλο, ωστόσο επισήμανε και τις ανησυχίες του σχετικά με τις οικονομικές εξελίξεις που θα υπάρξουν στη χώρα και τις πιθανές επιπτώσεις που θα έχουν στο ποδόσφαιρο, αλλά και τις εξελίξεις που θα υπάρξουν στις υποθέσεις της διαφθοράς.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην «Πράσινη»:
Για τη νέα περίοδο και τον στόχο της ομάδας: «Το έχουμε πει, ότι τη νέα περίοδο στόχος είναι να κάνουμε πρωταθλητισμό, στόχος είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα, αυτό είναι το πλάνο μας, αλλά έχω δύο σοβαρές ανησυχίες. Ανησυχώ πολύ με τις οικονομικές εξελίξεις της χώρας και με τις επιπτώσεις που θα έχει τόσο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όσο και στον Παναθηναϊκό και στην προσπάθεια να προχωρήσει σύμφωνα με το πλάνο που έχουμε προγραμματίσει από την πρώτη χρονιά που αναλάβαμε την ομάδα. Για να σας εξηγήσω τι εννοώ, αν τα πράγματα συνεχίσουν όπως πάνε στα οικονομικά, φαντάζεστε ότι πολύ δύσκολα καλοί ξένοι παίκτες θα έρθουν να παίξουν μπάλα στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στην Ευρώπη».
Για τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Στο κομμάτι της διαφθοράς ανησυχώ, διότι δεν ξέρω αν η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο. Μέχρι τώρα η κατάσταση είναι μικρή. Η κυβέρνηση δεν έχει δείξει ξεκάθαρα αν θέλει να αντιμετωπίσει τη διαφθορά, ή αν είναι διατεθειμένη να την ανεχθεί».
 
Για το πλάνο της ομάδας και τις μεταγραφές: «Υπάρχει συγκεκριμένο μεταγραφικό πλάνο, το οποίο οι υπεύθυνοι της ομάδας προσπαθούν να το υλοποιήσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, για να είναι έτοιμη η ομάδα όταν πρέπει τη νέα περίοδο. Επαναλαμβάνω, όμως, ότι όλα είναι σε συνάρτηση και με τις οικονομικές εξελίξεις της χώρας τις ερχόμενες ημέρες, τους επόμενους μήνες».

Σχετικά άρθρα